Τι είναι τελικά το «food waste» και πόσο σημαντικό είναι για τις περιβαλλοντικές μετάβολες; Ποια είναι η πυραμίδα της περιβαλλοντικής διαχείρισης τροφίμων; Μπορώ απ’ το σπίτι μου να δώσω ζωή στον πλανήτη;

Επιμέλεια: Αριστοτέλης Χατζηφούντας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

 

Σε αυτά τα καίρια ερωτήματα των μαθητών μας κλήθηκε να απαντήσει ο κ. Πιπικάκης Γιώργος, μέλος του ομίλου Αtrium Hotels & Resorts.

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών Δράσεων Ενημέρωσης των Αtrium Hotels & Resorts, o κ. Πιπικάκης, με μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, εξήγησε στα παιδιά με σύγχρονη προσέγγιση για τα απορρίμματα που πετάμε σε ενέργεια και νερό καθώς και χρήματα που δαπανήσαμε, αλλά τελικά κατέληξαν στα σκουπίδια.

Από τα δεδομένα της ομιλίας, οι μαθητές γνώρισαν τρόπους και συμβουλές με τις οποίες μπορεί ο καθένας μας από το σπίτι του να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων και να βοηθήσει ενεργά το περιβάλλον.

Η προστασία του πλανήτη καθώς και οι αλλαγές που έχει επιφέρει στην καθημερινότητά μας η κλιματική αλλαγή αποτελούν προτεραιότητα στην παγκόσμια ατζέντα για την βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα παιδιά με τις απορίες αλλά και τις ιδέες τους έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ελπίζοντας ότι θα είναι η αρωγοί για έναν πιο καθαρό, πράσινο και υγιή πλανήτη.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πιπικάκη για την παρουσίαση που παρέθεσε στις μαθήτριες και στους μαθητές του Γυμνασίου μας.

Φωτογραφίες