Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ δημοτικού επισκέφθηκαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμυλιάς-Ελεούσας «Το Φουντουκλί». Εκεί, μας υποδέχθηκαν η πρόεδρος κ. Παναγιώτα  Σκούρου, η κ.  Αναστασία Σκουλικαρίτη, η κ. Μαρία Καλιβούρη και η κ. Μαρία Γιορδαμνή, οι οποίες μάς καλωσόρισαν στο παλιό ελαιοτριβείο της περιοχής.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Μέσα στον υπέροχο χώρο του ελαιοτριβείου τα παιδιά είδαν πολλά παλιά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στο παραδοσιακό σπίτι και βοηθούσαν στις καθημερινές δουλειές ενός σπιτιού, όπως το μαγείρεμα, το πλύσιμο των ρούχων, τη μεταφορά τροφίμων και έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού με τα πρώτα αυτοσχέδια εργαλεία.

Παράλληλα, οι μαθητές γνώρισαν τα ιδιαίτερα έθιμα της περιοχής της περιόδου του Πάσχα. Συγκεκριμένα, η κ. Σκουλικαρίτη πραγματοποίησε την αναπαράσταση των καλάντων που γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου. Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα κρατώντας καλαθάκια με λουλούδια και αβγά. Στη συνέχεια, η κ. Γιορδαμνή καθοδήγησε τις μαθήτριες και τους μαθητές και όλοι μαζί έφτιαξαν τα δικά τους πασχαλινά κουλουράκια, τα οποία απόλαυσαν μαζί με κεράσματα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διμυλιάς – Ελεούσας για την εξαιρετική φιλοξενία και τις υπέροχες δραστηριότητες που ετοίμασαν για εμάς.

Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους!