Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το χωριό της Λίνδου και εξερεύνησαν χαρακτηριστικές τοποθεσίες του.

Επιμέλεια: Βάσω Πίνδη και Ροδάνθη Χριστοδούλου, Εκπαιδευτικοί

 

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού του Σχολείου μας, επισκέφθηκαν το χωριό της Λίνδου. Στην πλατεία του χωριού μάς υποδέχτηκε η κ. Μαρία Διάκουλα, μητέρα της μαθήτριας Δήμητρας Αθανασά, η οποία και μας συνόδευσε σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής και μας «αποκάλυψε» όλες τις ομορφιές του παραδοσιακού οικισμού.

Αρχικά, τα παιδιά επισκέφθηκαν την Ακρόπολη της Λίνδου και θαύμασαν τον ναό της Λινδίας Αθηνάς, τα τείχη της ακρόπολης και την ανάγλυφη πρύμνη ενός πολεμικού πλοίου (τριημιολίας).

Στη συνέχεια, σειρά είχε το παραδοσιακό λινδιακό σπίτι, όπου περίμενε τους μαθητές, η κ. Δόμνα Ψαρού, ιδιοκτήτρια του παραδοσιακού λινδιακού σπιτιού. Στον χώρο οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν παραδοσιακά αντικείμενα και το φημισμένο «Σπερβέρι» της Λίνδου. Στο τέλος, η κ. Ελεάννα Ελευθερίου, τραγούδησε με τα παιδιά τα κάλαντα του Λαζάρου και έφτιαξαν στεφάνια με μαργαρίτες, παραδοσιακό έθιμο της Λίνδου. 

Ευχαριστούμε για τη θερμή φιλοξενία την κ. Μαρία Διάκουλα, γονέα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», καθώς και την κ. Ελεάννα Ελευθερίου και Δόμνα Ψαρού για τη συμβολή τους στη δράση των μαθητών.

H εκδρομή ολοκληρώθηκε με το γεύμα των μαθητών  στο «Red Rose», το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Μάριος Βιτζηλαίος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.