Για να έχω υγεία, το πρώτο που πρέπει να προσέχω είναι τις τροφές που καταναλώνω.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Φρούτα και λαχανικά, όσπρια, δημητριακά, κρέατα, υδατάνθρακες, γαλακτοκομικά και μια σταλίτσα γλυκά! Τα γνωρίσαμε αναλυτικά, μάθαμε για τις βιταμίνες τους και τα τοποθετήσαμε στο ουράνιο τόξο που πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά για να κερδίσουμε τον θησαυρό, όπως λέει και ο μύθος. Ποιον θησαυρό; Τον θησαυρό της ισορροπημένης διατροφής!

Κατασκευάσαμε την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και υποδεχτήκαμε την διατροφολόγο  κυρία Σουζάνα Ιωακειμίδου. Η κυρία Ιωακειμίδου μάς αφηγήθηκε το παραμύθι «Το δικαστήριο των τροφών» της Αναγνωστοπούλου Ν. (εκδ. Φυτράκης) και με αφορμή τον ήρωα που αγνοούσε της κανόνες της καλής διατροφής, τα τρόφιμα του «έστησαν» δικαστήριο. Γιατί η υγεία της είναι πολύτιμη, η άγνοια επιβάλλεται να γίνει γνώση και η εκδίκηση των τροφίμων μπορεί να αποτελέσει άσχημη εμπειρία…

Όσο για τα γλυκά, που τόσο αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, εμπεδώσαμε πως ένα την εβδομάδα, κάνει πιο γλυκιά τη ζωή της και ειδικά αν είναι φτιαγμένο από τα χεράκια της! Μπάρες δημητριακών με φρούτα και σταγόνες μαύρης σοκολάτας είχε η εκπαιδευτική της μαγειρική, που συνόδεψαν το μεσημεριανό της γεύμα!

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Ιωακειμίδου για της πολύτιμες συμβουλές της και την απλότητα με την οποία εξήγησε στα παιδιά την σπουδαιότητα όλων των γευμάτων.

Βίντεο & Φωτογραφίες