«Δυο σειρές μαργαριτάρια σε δυο κόκκινα ντουβάρια».

Να το πάρει το ποτάμι; Τα δόντια μας!

Επιμέλεια: Σταυρούλα Μαράντου, Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου

 

Τα παιδιά πραγματοποίησαν τις δράσεις του προγράμματος καλλιέργειας δεξιοτήτων του ΙΕΠ, (Θεματική Ενότητα: Ζω καλύτερα- ευ ζην- Υγεία: Διατροφή, Αυτομέριμνα, Στοματική Υγιεινή).

Η κυρία Τερηδόνα, με την κυρία Αδαμαντίνη, επισκέφτηκαν το Νηπιαγωγείο μας και προσπάθησαν να μας πείσουν, η καθεμία με τη σειρά της, τι να κάνουμε για να έχουμε γερά δόντια.

Κάποια ζώα μάς έδειξαν τα δόντια τους και ζήτησαν να ανακαλύψουμε αν είναι χορτοφάγα ή σαρκοφάγα!

Λυπημένα δοντάκια, ζήτησαν από τα παιδιά να τα βουρτσίζουν σωστά, κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις, ενώ τα γλυκά, θυμωμένα έφυγαν από την καθημερινότητά μας.

Επισκεφτήκαμε στο οδοντιατρείο της, την κυρία Σοφία Τσουματίδου, η οποία έλεγξε τα δοντάκια των παιδιών και έδωσε τις δικές της συμβουλές για να έχουμε γερά δόντια και μας εξήγησε πώς και γιατί φεύγουν τα νεογιλά δοντάκια μας! Την ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη φιλοξενία της.

Αν, λοιπόν, θέλετε να έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο και να μιλάτε σωστά, τότε μάθετε πώς να φροντίζετε τα δόντια σας! Α! και μην ξεχάσω να σας πω, η σωστή διατροφή, δηλαδή, γάλα, τυρί, λαχανικά και φρούτα, δίνουν στην κυρία Αδαμαντίνη απίστευτη δύναμη! Με αυτό τον τρόπο δε θα χρειαστεί να μετράτε πόσα δοντάκια έχουν μείνει γερά! 

Φωτογραφίες