Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της θεματικής ενότητας «Οικολογία -Παγκόσμια και τοπική φυσική κληρονομιά», οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού ασχολήθηκαν με τα ενδημικά είδη του τόπου τους και συγκεκριμένα με την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria, που συναντάται στο νησί της Ρόδου.

Επιμέλεια: Ντόρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Κ.Π.Ε. Πεταλούδων και την κοιλάδα των πεταλούδων, για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την πεταλούδα Panaxia Quadripunctaria. Εκεί, ο κ. Χαράλαμπος Συργιάννης παρουσίασε στους μαθητές το πρόγραμμα «Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων», μέσα από το οποίο τα παιδιά εντόπισαν σημαντικές πληροφορίες για τον κύκλο ζωής της πεταλούδας και τα στάδια ανάπτυξής της, τους κινδύνους τους οποίους αντιμετωπίζει και τη σωστή συμπεριφορά των επισκεπτών στον συγκεκριμένο βιότοπο. Παράλληλα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής καθώς και τις συνθήκες του περιβάλλοντος οι οποίες βοηθούν στην ανάπτυξή τους. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με ειδικά μικροσκόπια και μεγεθυντικούς φακούς πολλά ζώα και φυτά που συναντώνται στην κοιλάδα.

Η δράση των μαθητών ολοκληρώθηκε με έναν περίπατο στην κοιλάδα των πεταλούδων όπου τα παιδιά παρατήρησαν διαφορετικά είδη θάμνων και δέντρων, περπάτησαν κοντά στον ποταμό «Πελεκάνο» και θαύμασαν από κοντά την ομορφιά του τοπίου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Συργιάννη για τις εξαιρετικές πληροφορίες που έδωσε στους μαθητές και την ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην κοιλάδα.

Φωτογραφίες