Ο πρόσφατος σεισμός στην Τουρκία συγκλόνισε τον λαό μας με τη σφοδρότητά του και τον θάνατο που έσπειρε στο πέρασμά του. Συγκινητικές ιστορίες ήρθαν στο φως σχετικά με τις αντοχές των εγκλωβισμένων κάτω από τόνους ερειπίων αλλά και την αυταπάρνηση διασωστών και εθελοντών από διάφορα μέρη της γης που έσπευσαν στον πόνο και στην ανάγκη των συνανθρώπων μας.

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από την τάξη τους διαδικτυακά τον κ. Μπάμπη Ασλανίδη, ο οποίος εκπροσώπησε τους Έλληνες Διασώστες της ομάδας «Rescue». Η ομάδα αυτή, που αποτελείται από Έλληνες εθελοντές, έχει συσταθεί με το κοινό όραμα της βοήθειας και της υποστήριξης στον άνθρωπο σε ακραία φυσικά φαινόμενα.

Το προσωπικό ακολουθεί ένα πρόγραμμα εντατικής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης, προκειμένου να ανταποκριθεί σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, που απαιτούν, όχι μόνο καλή φυσική κατάσταση και σωματική ανθεκτικότητα, αλλά και ψυχικό σθένος, υπομονή και επιμονή. Ο λόγος του κ. Ασλανίδη ξετύλιξε παραστατικά στα παιδιά μας ιστορίες που άγγιξαν τις καρδιές τους και ανέδειξαν την αξία της ανιδιοτέλειας και της ανυπόκριτης προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Οι ερωτήσεις των μαθητριών και των μαθητών μας προς τον κ. Ασλανίδη ήταν καταιγιστικές και απεικόνισαν τη συναισθηματική κινητοποίηση των παιδιών μας σε περιστάσεις, στις οποίες δεν παίζουν ρόλο το χρώμα, η εθνικότητα ή οι όποιες διαφορές. Σε αυτές τις περιστάσεις, όπως τόνισε ο κ. Ασλανίδης, σημασία έχει η συναισθηματική νοημοσύνη, που σε ωθεί να ενεργοποιείσαι και να δρας ανυστερόβουλα τιμώντας την έννοια Άνθρωπος.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ασλανίδη για την εξαιρετική του παρουσίαση και τα ανθρωπιστικά μηνύματα που έδωσε στα παιδιά μας!