Το παιχνίδι ξενικά και χαμόγελα σκορπά! Tην Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2023, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Μέσα από τη διασκέδαση, τη βιωματική μάθηση και τη συνεργασία, το μάθημα της Γλώσσας έγινε παιχνίδι.

Επιμέλεια: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων της Α’ και Β’ Δημοτικού, χωρίστηκαν σε ομάδες και «έπλασαν» τρισδιάστατες λέξεις, έγιναν «λεξικο-κατάσκοποι», «συναρμολόγησαν» μπερδεμένες συνταγές, έπαιξαν «Μάντεψε ποιο»” αποκωδικοποιώντας πληροφορίες και «ταξίδεψαν» σε μπλεγμένα σύννεφα λέξεων.

Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων, χωρισμένοι σε ομάδες, έλυσαν γλωσσικούς γρίφους, δημιούργησαν τις δικές τους παραμυθοιστορίες, άνοιξαν το «Κουτί της Πανδώρας» με συνώνυμα και αντώνυμα και πέρασαν γλωσσικές δοκιμασίες παίζοντας με μπάλες και κορίνες.

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Οι γνώσεις που έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της σχολικής τους διαδρομής, αποτέλεσαν το έναυσμα για τη δημιουργία μοναδικών παιχνιδιών, που παράλληλα ενίσχυσαν την ομαδικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

Φωτογραφίες