Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης, οι μαθήτριες και οι μαθητές από το Νηπιαγωγείο και τον Παιδικό Σταθμό των Εκπαιδευτηρίων μας αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα στους αυτοσχέδιους κουμπαράδες τους για να βοηθήσουν τα λιγότερο προνομιούχα πλάσματα, όπως τα αδέσποτα σκυλάκια.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου φιλοξενεί προσωρινά αδέσποτα σκυλάκια που περιμένουν κάποιους από εσάς να τα υιοθετήσουν! Το έργο των εθελοντών είναι πολύτιμο καθώς περισυλλέγει, διασώζει, στειρώνει, εμβολιάζει, θεραπεύει και στηρίζει τις υιοθεσίες σε σπίτια που έχουν την υπευθυνότητα και την αγάπη που χρειάζεται και αξίζει ένα αδέσποτο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης το Νηπιαγωγείο και ο Παιδικός Σταθμός αποφάσισαν να συγκεντρώσουν χρήματα στους αυτοσχέδιους κουμπαράδες τους για να βοηθήσουν τα λιγότερο προνομιούχα πλάσματα, όπως τα αδέσποτα σκυλάκια. Στον χώρο μας συγκεντρώθηκαν τροφές και διάφορα χρήσιμα υλικά για τα ζώα. Έτσι, υποδεχτήκαμε τις εθελόντριες του Κυνοκομείου κα. Λάρου και κα. Ρήγα, οι οποίες μάς αφηγήθηκαν σχετικό παραμύθι και μας έλυσαν όλες μας τις απορίες σχετικά με τα σκυλιά που προσωρινά φιλοξενούνται στη δομή. Στη συνέχεια, μοίρασαν φυλλάδια με πληροφορίες και φωτογραφίες πανέμορφων ζώων που δεν έχουμε την τύχη να τα γνωρίζουμε, γιατί ίσως δεν έχουμε ακόμα συνειδητοποιήσει, πόση αγάπη έχουν να μας δώσουν αλλά και πόση αγάπη μπορούμε να τους ανταποδώσουμε εμείς!

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του αστυνομικού κυρίου Κυμπάρη, ο οποίος μάς σύστησε τον συνεργάτη του, το βέλγικο λυκόσκυλο και επίσης αστυνομικό «Schwartz»! Ο Schwartz, αφού μας περιεργάστηκε, εκτέλεσε εντολές του συνοδού του και μας έδειξε την παιχνιδιάρική του πλευρά παίζοντας με το αγαπημένο του παιχνίδι.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του 3ου  Άξονα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ. Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη» και πιο συγκεκριμένα τον εθελοντισμό και τη διαμεσολάβηση.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες Λάρου και Ρήγα, καθώς και τον κύριο Κυμπάρη και τον Schwartz για την καλή τους διάθεση και τις πολύτιμες πληροφορίες που μοιράστηκαν μαζί μας.

Βίντεο & Φωτογραφίες