«Η ζωή είναι σαν ένα ποδήλατο με δέκα ταχύτητες. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταχύτητες που ποτέ δεν τις χρησιμοποιούμε…»

Τσαρλς Σουλτς (σκιτσογράφος του Σνούπι)

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

  • Αλήθεια… πότε ήταν η τελευταία φορά που καβαλήσατε ποδήλατο;
  • Αλήθεια… πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε το αίσθημα της εξερεύνησης, της ανεξαρτησίας και της παιδικής αθωότητας;
  • Δοκιμάσατε ποτέ να κάνετε μια οικογενειακή βόλτα με ποδήλατα, σε έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο του νησιού μας;

Οι αναμνήσεις του πρώτου παιδικού μας ποδηλάτου καθώς και τα μέρη που επισκεφθήκαμε με αυτό, συνήθως μας μένουν χαραγμένες στη μνήμη. Μια ακόμη ανάμνηση θελήσαμε να δημιουργήσουμε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου ως επισκέπτες της έκθεσης Historica, στις Πηγές Καλλιθέας.

Αφού παρουσιάστηκαν τα οφέλη του ποδηλάτου και λάβαμε υλικό από το ΚΕΠΕΑ- ΚΠΕ Πεταλούδων με δράσεις και παιχνίδια, στη συνέχεια μάς παρουσίασαν διαφόρων εποχών ποδήλατα, σπάνιες καλοδιατηρημένες αντίκες που μας γέμισαν με θαυμασμό και έκπληξη. Ποδήλατα από βαρύ μέταλλο χωρίς φρένα, ποδήλατα με τεράστια μπροστινή ρόδα και αγωνιστικά ποδήλατα που οι αναβάτες γίνονται ένα με το ποδήλατό τους.

Μικροί και μεγάλοι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, αφήνοντας την καθιστική ζωή και τις οθόνες… ταξιδεύοντας με ένα ποδήλατο.

Φωτογραφίες