Όταν μεγαλώσουμε θα κάνουμε τα ταλέντα μας επάγγελμα και τότε θα βγάζουμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Μπορεί φασούλι το φασούλι να γεμίζει το σακούλι, όμως μην ξεχνάτε να βοηθάτε όσους το έχουν ανάγκη και ας μην το ζητάνε.

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

31 Οκτώβρη γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης στο Νηπιαγωγείο.

  • Εσείς πόσα χρήματα έχετε;
  • Τι; Άκομψη ερώτηση;
  • Εμείς στο Νηπιαγωγείο, έχουμε 1.450.329.768 λεφτά… δηλαδή ευρώ!

Τα εκτυπώνει η κυρία, εμείς τα κόβουμε και κάνουμε ένα σωρό συναλλαγές! Γινόμαστε μαγαζάτορες και πελάτες και πουλάμε από μήλα μέχρι κοτόπουλο ψητό στην κουζίνα της τάξης μας! Τα βάζουμε στην τσέπη και πληρώνουμε είσοδο στην τσουλήθρα του κήπου. Έχουμε και τσαντούλες και πορτοφόλια και τα βάζουμε εκεί για να αγοράσουμε αθλητικά παπούτσια και να τρέχουμε σαν τα τσιτάχ. Μας δυσκολεύουν λίγο τα ρέστα, αλλά εντάξει… πάντα μπορούμε να ζητήσουμε κι άλλα από την κυρία!

Η κυρία μάς ρώτησε πώς τα κερδίσαμε… με το σπαθί μας! Είμαστε γλύκες και μας τα δίνει για χαρτζιλίκι η οικογένειά μας: τακτοποιούμε το δωμάτιό μας και βοηθάμε τη μαμά όταν αδειάζει τις τσάντες από το σούπερ μάρκετ. Τα μαζεύουμε σε κουμπαρά γουρουνάκι για να γίνουνε πολλά τα ευρώ στο μέλλον και ίσως κάποια στιγμή να καταφέρουμε να πάμε στη Ντίσνεϊλαντ και να αγοράσουμε εκεί ό,τι θέλουμε! Φτιάξαμε και δικό μας αυτοσχέδιο κουμπαρά με ποτήρι από φελιζόλ, για να σταματήσουμε την σπατάλη και να θυμόμαστε ότι αποταμιεύουμε και πόρους και υλικά, όπως το νερό και το ξύλο.

Όταν μεγαλώσουμε θα κάνουμε τα ταλέντα μας επάγγελμα και τότε θα βγάζουμε αρκετά χρήματα για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Μπορεί φασούλι το φασούλι να γεμίζει το σακούλι, όμως μην ξεχνάτε να βοηθάτε όσους το έχουν ανάγκη και ας μην το ζητάνε. Η αλληλεγγύη μάς ενώνει, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, με αγάπη και κατανόηση. Γι’ αυτό κι εμείς θα συγκεντρώσουμε χρήματα στον αυτοσχέδιο κουμπαρά που κατασκευάσαμε και θα αγοράσουμε με τους γονείς μας απαραίτητα υλικά και τρόφιμα για να ενισχύσουμε το Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου!

Η Ευρώπη δεν ξέφυγε από τον ταύρο Δία… κι εμάς δεν μας ξεφεύγει ευκαιρία να αποταμιεύουμε!

Βίντεο & Φωτογραφίες