Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜεΑ) «ΕΣΤΙΑ» παρουσίασαν μια μοναδική παράσταση γεμάτη γέλιο και έντονα συναισθήματα που ξεσήκωσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας. Μέσα από αυτή τη δράση το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στον αλληλοσεβασμό  έγινε πράξη μέσα σε ένα κλίμα χαράς και εμπιστοσύνης.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου & Ρένα Κακούλη, Εκπαιδευτικοί

 

Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού παρακολούθησαν την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Την παράσταση παρουσίασαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜεΑ) «ΕΣΤΙΑ» της εταιρείας ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου με τη σκηνοθετική εμψύχωση και φροντίδα του θεατρολόγου Κωνσταντίνου Τρέχα. 

Τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παρουσίασαν μια μοναδική παράσταση γεμάτη γέλιο και έντονα συναισθήματα. Μάλιστα, ξεσήκωσαν τους μαθητές του Σχολείου μας που παρακολούθησαν την ιστορία του Πινόκιο που ήθελε να γίνει «πραγματικό παιδί».

Στο τέλος της παράστασης μια μικρή έκπληξη περίμενε τα παιδιά, καθώς η κ. Ρένα Ορφανού, εκπαιδευτικός στα μαθήματα των Τεχνών των Εκπαιδευτηρίων μας, κάλεσε στη σκηνή μαθήτριες και μαθητές από κάθε τάξη και, σε συνεργασία με τα παιδιά-ηθοποιούς του κέντρου «ΕΣΤΙΑ», έπαιξαν κιναισθητικά παιχνίδια γνωριμίας, αλληλεπίδρασης και σύσφιξης σχέσεων, όπως «ο καθρέφτης», «Κάνε ό,τι κάνω», «Γίνε η σκιά μου». 

Μέσα από αυτή τη δράση το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και στον αλληλοσεβασμό  έγινε πράξη μέσα σε ένα κλίμα χαράς και εμπιστοσύνης. Η παρουσία των κοινωνικών αυτών ομάδων συμβάλλει στην άμεση ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας.

Φωτογραφίες