Πόσο καλά πιστεύετε ότι γνωρίζουν τα παιδιά μας τους νόμους της αγοράς; Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού επισκέφθηκαν πολυκατάστημα της πόλης μας και πραγματοποίησαν τις αγορές τους εφαρμόζοντας στην πράξη όσα διδάχθηκαν στο πλαίσιο της Γλώσσας, των Μαθηματικών και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Ελένη Νάκκα & Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικοί

 

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β’ Δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη σε πολυκατάστημα της πόλης μας.

Τα παιδιά είχαν προετοιμάσει τη λίστα αγορών τους, με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε σπιτιού. Επιπλέον, είχαν εξασκηθεί στους κανόνες σωστής συμπεριφοράς σε χώρους αγορών αλλά και στη διαχείριση μικρών χρηματικών ποσών με εικονικές συναλλαγές.

Κατά την επίσκεψη στο πολυκατάστημα οι μικροί καταναλωτές αναζήτησαν τα προϊόντα που είχαν σημειώσει στις λίστες τους, στα ράφια του καταστήματος και τα αγόρασαν, υπολογίζοντας το συνολικό κόστος και τα ρέστα. Στο τέλος, η διεύθυνση του πολυκαταστήματος δώρισε σε κάθε παιδί για ενθύμιο, μια τσάντα πολλαπλών χρήσεων.

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του πολυκαταστήματος Praktiker Ρόδου για την εξυπηρέτηση και τη ζεστή φιλοξενία.

Φωτογραφίες