Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μυρσίνης Λενούδια, με τίτλο «Μια παράξενη καρδιά – Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι», σε εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή. Το βιβλίο αποτελεί ένα παραμυθένιο ταξίδι στο σύμπαν που απαντά σε βασικά ερωτήματα και φέρνει σε επαφή τα παιδιά με εντυπωσιακά επιστημονικά και ιστορικά στοιχεία.

 

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗ.

Οι ομιλητές, ο κ. Κυριάκος Κυριακούλης, Φυσικός, Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, η κ. Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός, ΜΑ, και η κ. Κέλλυ Ιωαννίδου-Καλέντη, Εκπαιδευτικός, Εκδότρια, μίλησαν με θερμά λόγια για την έκδοση και ανέλυσαν την εκπαιδευτική διάσταση του βιβλίου. Την παρουσίαση συντόνισε η κ. Πόλυ Χατζημάρκου, Ιστορικός Τέχνης και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού.

«Η “Παράξενη καρδιά” αποτελεί πεδίο συζήτησης στις παρέες των παιδιών που τη διάβασαν, εργαλείο στα χέρια ανήσυχων εκπαιδευτικών και ευαισθητοποιημένων γονέων. Αποτελεί, ακόμη, αφορμή για διαφοροποιημένες χρονογραμμές και “βατήρα” για μια αναζωογονητική “βουτιά” στην ιστορία της εξέλιξης του κόσμου και του είδους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαΐρη.

Οι παριστάμενοι της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ενδιαφέρον οπτικοακουστικό υλικό καθώς και βίντεο μέσω του οποίου επικοινώνησε η εικονογράφος Λίλα Καλογερή, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο «έντυσε» εικονογραφικά την πρωτότυπη ιδέα του κειμένου.  

Στη συνέχεια, η ίδια η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου της, με τη μουσική συνοδεία του κ. Γιώργου Ξανθόπουλου, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του «ΡΟΔΙΩΝ ώδειον». Η κ. Λενούδια ήρθε σε επαφή με το αναγνωστικό κοινό και με την ολοκλήρωση της παρουσίασης υπέγραψε με χαρά και συγκίνηση τα βιβλία της.

Η Μυρσίνη Λενούδια γεννήθηκε στη Σαμοθράκη. Ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός Θεάτρου στη Ρόδο. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θέατρο. Έχει εργαστεί στη δημόσια και στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς και σε σχολεία του απόδημου Ελληνισμού. Είναι εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν το θέατρο στην εκπαίδευση και τη δημιουργική γραφή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 1988, γράφει βιβλία για παιδιά, επίσης υλικό από βιβλίο της έχει συμπεριληφθεί στο βιβλίο Γλώσσας της Ε’ Δημοτικού.

Φωτογραφίες