Μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε σήμερα τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού. Ο κύριος Jon Garstang εκπαιδευτής σκύλων, παρουσίασε στα παιδιά τον, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οδηγό του για τη θετική εκπαίδευση σκύλων «Positive Pet Project Guide». Παράλληλα, τους ανέλυσε τις βασικές αρχές φροντίδας οικόσιτων σκύλων, δίνοντας έμφαση στις αξίες του σεβασμού, του αυτοελέγχου, της υπομονής και της θετικής ενίσχυσης.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου, Εκπαιδευτικός

 

Μια ξεχωριστή έκπληξη περίμενε σήμερα τα παιδιά της Α’ και Β’ Δημοτικού. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ και Β’ Δημοτικού, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, υποδέχθηκαν στο Σχολείο μας τον εκπαιδευτή σκύλων, κύριο Jon Garstang και τη σκυλίτσα του Luna και ενημερώθηκαν πάνω σε βασικές αρχές φροντίδας οικόσιτων ζώων και υγιούς συνύπαρξης με αυτά.

Ο κύριος Jon Garstang εκπαιδευτής σκύλων, παρουσίασε στα παιδιά τον, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, οδηγό του για τη θετική εκπαίδευση σκύλων «Positive Pet Project Guide». Παράλληλα, τους ανέλυσε τις βασικές αρχές φροντίδας οικόσιτων σκύλων, δίνοντας έμφαση στις αξίες του σεβασμού, του αυτοελέγχου, της υπομονής και της θετικής ενίσχυσης.

Στη συνέχεια, τα παιδιά άκουσαν το τραγούδι «Underdog» https://www.youtube.com/watch?v=pon7zQoaGjU, το οποίο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τα αδέσποτα ζώα.

Στο τέλος, ενημερώθηκαν για τον ορθό και ασφαλή τρόπο προσέγγισης των σκύλων και χάιδεψαν τη φιλική Luna, η οποία έδειξε να απολαμβάνει την προσοχή και τη στοργή τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Jon Garstang και την υπέροχη Luna για τον χρόνο, την καλή διάθεση και τη διδακτική παρουσία τους στο Σχολείο μας.

Φωτογραφίες