Στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υλοποιείται η διαθεματικότητα ως διδακτική πρόταση, όπου ο τύπος διδασκαλίας δεν αποβλέπει στη μετάδοση της γνώσης, αλλά στο πώς οι μαθητές θα μαθαίνουν και θα διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες με την εμπλοκή τους σε κατάλληλες δραστηριότητες, με τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Ντόρα Κυπριώτη & Ρένα Ορφανού

 

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκαν την Ακρόπολη της Ρόδου και συγκεκριμένα το Μικρό Θέατρο στον λόφο του Μόντε Σμιθ, σε μια διαθεματική προσέγγιση του μαθήματος της Ιστορίας και της Θεατρικής Αγωγής.

Στο μάθημα της Ιστορίας, οι μαθήτριες και οι μαθητές γνώρισαν τους Θεούς και τις Θεές του Ολύμπου καθώς και μύθους που συνδέονται με αυτούς. Το κάθε παιδί ανέλαβε να παρουσιάσει έναν Θεό ή μια Θεά και να κατασκευάσει το σύμβολό του. Παράλληλα, στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής, οι μαθήτριες και οι μαθητές προετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο, κατά το οποίο οι Θεοί και Θεές ως μια ομάδα ενωμένη «ζωντανεύει» πάνω στη σκηνή με τρόπο ξεχωριστό.

Φτάνοντας στο Μικρό Θέατρο στην Ακρόπολη της Ρόδου, τα παιδιά βρήκαν τη θέση τους πάνω στη σκηνή και παρουσίασαν το δρώμενό τους. Η διαθεματική προσέγγιση του μαθήματος της Ιστορίας και της Θεατρικής Αγωγής έδωσε την ευκαιρία στις μαθήτριες και τους μαθητές να βιώσουν με τρόπο μοναδικό όσα διδάχθηκαν και να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους. Παράλληλα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την ομορφιά ενός αρχαίου θεάτρου, καθώς και τους ξεχωριστούς ναούς που έφτιαχναν οι άνθρωποι ως ιερούς χώρους λατρείας στο παρελθόν.

Φωτογραφίες