Πώς φαίνεται ο μικρόκοσμος μέσα από τη 3Mpx κάμερα του μικροσκοπίου; Στα Εκπαιδευτήριά μας εφαρμόζεται η βιωματική μάθηση, μέσω της οποίας επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία και την οικειοποίηση των θεμάτων που προσεγγίζουν επιστημονικά μέσω του προσωπικού ενδιαφέροντος.

Επιμέλεια: Κατερίνα Δέμπελη, Βιολόγος

 

Μέσω της βιωματικής μάθησης επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή των παιδιών στη μαθησιακή διαδικασία και την οικειοποίηση των θεμάτων που προσεγγίζουν επιστημονικά μέσω του προσωπικού ενδιαφέροντος. Αυτή η μορφή μάθησης τα προτρέπει να ερευνούν σε βάθος, να ανακαλύπτουν δεδομένα και να ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και είναι η πλέον κατάλληλη για τα μαθήματα φυσικών επιστημών που διενεργούνται στον χώρο των εργαστηρίων.

Με τη χρήση του ψηφιακού μικροσκοπίου δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να εξετάσουν τον μικρόκοσμο καθώς και να καταγράψουν εικόνες και βίντεο των παρατηρούμενων δειγμάτων. 

Η 3Mpx κάμερα του μικροσκοπίου αυτού μπορεί να κρατήσει αρχείο των καταγραφών και να εμφανίσει τις φωτογραφίες στην οθόνη του υπολογιστή και του βιντεοπροβολέα.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις εφαρμογές του και μικροί, μεγάλοι είμαστε συνέχεια στο εργαστήριο!

Φωτογραφίες