Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Δημοτικού επισκέφθηκαν το RestPoint, το εστιατόριο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», όπου γεύτηκαν εποχικές σαλάτες βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Τσαμπίκα ΣυκοφύλλουΕκπαιδευτικοί

 

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το εστιατόριο RestPoint του σχολείου, όπου γεύτηκαν εποχικές βραστές και ωμές σαλάτες λαχανικών. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και της Μελέτης Περιβάλλοντος.

Τα παιδιά, στο μάθημα της Γλώσσας, με αφορμή το γράμμα «Σ σ ς», έμαθαν τη λέξη «σαλάτα». Παράλληλα, στη Λογοτεχνία γνώρισαν την αξία της υγιεινής διατροφής διαβάζοντας το βιβλίο «Πώς να καταβροχθίσετε ένα ουράνιο τόξο» και στη Μελέτη Περιβάλλοντος ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως η εποχικότητα των ειδών και η διατροφική τους αξία.

Η δράση ολοκληρώθηκε, δοκιμάζοντας ένα «ουράνιο τόξο» από ρίζες και λαχανικά του φθινοπώρου, όπως καρότο, αγγούρι, πατάτα, παντζάρι, μπρόκολο και κουνουπίδι, χαρίζοντας στον οργανισμό τους έναν «θησαυρό» από θρεπτικά συστατικά. Όλα τα παιδιά ήταν τόσο χαρούμενα, που τα χαμόγελα ήταν ζωγραφισμένα στα πρόσωπά τους.

Φωτογραφίες