Με τη συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Erasmus+» της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» διοργανώνουν «Βραδιά Μικρών Ερευνητών» την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, 18:30 – 21:30, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων στη Ρόδο (Ηλία Βενέζη, Ρόδος).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου θαλάσσιας εκπαιδευτικής ρομποτικής «RoboPisces» που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2022 και η παρουσίαση του έργου STEAM «Αρίσταρχος» που ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο με παιγνιώδεις και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά από 6 έως… 106 ετών!!!

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Θαλάσσιας Ρομποτικής

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό μεταξύ των σχολείων του έργου από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Κροατία και τη Μάλτα. Οι μαθητές γράφουν κώδικα για να προγραμματίσουν τα ρομποψάρια τους και η αγωνία για το ποιος τελικά θα εντυπωσιάσει τους κριτές από το Dipartmento di Ingegneria dell’ Informazione, Università Politecnica delle Marche και την ANcybernetics και θα κατακτήσει την πρώτη θέση έχει κορυφωθεί. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο έργο προετοιμάζονται δύο χρόνια για αυτή τη στιγμή, το πρώτο έτος με την «Βασική Εργαλειοθήκη RoboFish» και το δεύτερο έτος με την «Προηγμένη Εργαλειοθήκη RoboFish».

Στον δικτυακό τόπο του έργου μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει το εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων.

Σας καλούμε να ενθαρρύνετε με το χειροκρότημά σας και την αγάπη σας τους μικρούς προγραμματιστές!

Αστρονομία μέσω Κιναισθητικών Δραστηριοτήτων

Ξέρετε τι είναι το Human Orrery; Θα θέλατε να μάθετε πώς χρησιμοποιείται το Human Orrery για τη διδασκαλία STEAM στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

Γνωρίστε από κοντά τον Καθηγητή Emmanuel Rollinde από το CY Cergy Paris Université της Γαλλίας, ο οποίος θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στον μαγικό κόσμο της αστρονομίας μέσω του Human Orrery.

Χορέψτε γύρω από την Ήλιο και ανακαλύψτε πόσα πολλά γνωρίζετε για τη Φυσική και τα Μαθηματικά!

Καθηγητής Κωνσταντίνος Τσολακίδης, Επιστημονικός Υπεύθυνος των Έργων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Κυριάκος Κυριακούλης, Γενικός Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

   Xορηγοί επικοινωνίας, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Rodiaki.gr, Dimokratiki,gr, iporta.gr, enlefkotv.com, rodosreport.gr