ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» – ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ  2021-2022

 

Την Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022, στις 20:30, στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και καλωσόρισαν το καλοκαίρι με μία θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Μικρές ιστορίες για… αγρίους».

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κυριάκος Κυριακούλης, χαιρέτησε την εκδήλωση και απένειμε τιμητική πλακέτα στον μαθητή της Γ’ Λυκείου, Γιώργο Κοντό,  για τις διακρίσεις του σε εθνικούς και διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν οι μικροί πρωταγωνιστές του σχολείου μας που μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής αποχής γιόρτασαν τη λήξη της σχολικής χρονιάς και με τις πολύχρωμες φωνές τους μίλησαν για όσα προβλήματα απασχολούν την εφηβεία τους, τους φόβους τους και τα όνειρά τους. Μια παράσταση που έθιξε τα πιο ευαίσθητα θέματα με τρόπο ανάλαφρο και διεισδυτικό, γεμάτη μουσική, χορό και τραγούδι. Έναν ξεχωριστό ρόλο ενσάρκωσε με απολαυστικό τρόπο ο Γιώργος Παπαγεωργίου, απόφοιτος του σχολείου μας.

Η παράσταση ήταν στηριγμένη στη σύνθεση πάνω σε ιστορίες του Frio Bernard που παρουσίασε το Εθνικό Θέατρο το 2019. Τη σκηνοθεσία και την μουσική επιμέλεια της παράστασης είχε η  κ. Ρένα Ορφανού, τη μουσική επιμέλεια και διδασκαλία τραγουδιών της ορχήστρας έκανε ο κ. Γιώργος Ξανθόπουλος, υπεύθυνος χορωδίας Δημοτικού και συνόλου μεταλλόφωνων  ήταν  ο κ. Γιάννης Χατζής, την επιμέλεια και διδασκαλία συνόλου εγχόρδων είχε ο κ. Τάσος Αναστασιάδης, τις χορογραφίες η κ. Μαρία Λεβέντη, τα σκηνικά η κ. Ματίνα Λεβέντη.

Η τελευταία πράξη της παράστασης  έδωσε το έναυσμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς που σηματοδοτεί τα 20 χρόνια πορείας του σχολείου μας. Η Μαρία Καζούλλη, απόφοιτη του σχολείου, μάγεψε το κοινό με την εξαίσια φωνή της στη διασκευή του τραγουδιού, από τον Γιώργο Σκιαδόπουλο, «Αμυγδαλάκι», ενώ ο γνωστός δημιουργός και αγαπητός φίλος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Νίκος Πορτοκάλογλου με μήνυμά του έδωσε τον ρυθμό, για να αρχίσει η προετοιμασία της γιορτής, στην οποία θα συμμετέχει και ο ίδιος με την ορχήστρα του.

Μέσα σε κλίμα χαράς αλλά και αδημονίας για το καλοκαίρι οι μαθητές και οι μαθήτριες παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών τους και με μεγάλη συγκίνηση οι τελειόφοιτοι κάθε βαθμίδας παρέλαβαν τα απολυτήριά τους.

Το ραντεβού στην Τάφρο ανανεώνεται για την επόμενη χρονιά, την ίδια ημέρα, για τη μεγάλη γιορτή των 20 χρόνων λειτουργίας του σχολείου.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η κ. Μίκα Ιατρίδη, Βουλευτής Δωδεκανήσου, ο κ. Στράτος Καρίκης, Αναπληρωτής Δημάρχου, ο κ. Χρήστος Μπάρδος, Αντιπερειφερειάρχης Πολιτισμού, ο κ. Δημήτρης Μαντζάνος , Συντονιστής Εκπαίδευσης 2ου ΠΕΚΕΣ Ν. Αιγαίου, η κ. Βασιλεία Κούρτη Καζούλλη, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο κ. Παναγιώτης Γρίδος, Διευθυντής Ευρωπαϊκού Πρότυπου Γυμνασίου και ο κ. Γιώργος Ζαχαριάδης, δημοσιογράφος.

Φωτογραφίες