Η Κατερίνα Σάββα, απόφοιτη μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», απέσπασε το 1ο Βραβείο νέας επιστήμονος για την έρευνά της με θέμα «Screening and Quantification of Plastic Additives in One-use Household Items and Cytotoxic Effects in A549 and HepG2 Cell Lines»!

 

Η Ροδίτισσα Κατερίνα Σάββα απέσπασε το 1ο Βραβείο νέας επιστήμονος, στο Διεθνές συνέδριο στην Κοπεγχάγη με τίτλο «Society of Environmental Toxicology and Chemistry», για την έρευνά της με θέμα «Screening and Quantification of Plastic Additives in One-use Household Items and Cytotoxic Effects in A549 and HepG2 Cell Lines».

Η Κατερίνα Σάββα, θυγατέρα του εκπαιδευτικού Γιάννη Σάββα, έκανε το μεταπτυχιακό της στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, όπου και βρίσκεται τα τελευταία χρόνια, και ολοκληρώνει το διδακτορικό της. Aντικείμενο της διδακτορικής της έρευνας ο τρόπος με τον οποίο τα μικροπλαστικά επηρεάζουν την τροφική αλυσίδα.

Πάντα νιώθουμε υπερήφανοι, όταν μαθητές που αποφοίτησαν από τα Εκπαιδευτήριά μας διαπρέπουν επαγγελματικά και πόσο μάλλον αν λαμβάνουν και βραβεία για την έρευνά τους. Θερμά συγχαρητήρια, Κατερίνα! Σου ευχόμαστε να έχεις πολλές ακόμα επιτυχίες!

Πηγή: Πρώτο βραβείο νέας επιστήμονος απέσπασε η Ροδίτισσα Κατερίνα Σάββα στην Κοπεγχάγη | Real Voice 99.5 | Το Αληθινό Ραδιόφωνο (realvoice995.gr)

Φωτογραφίες