Tην Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022, οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Μέσα από τη διασκέδαση, τη βιωματική μάθηση και τη συνεργασία, το μάθημα της Γλώσσας έγινε παιχνίδι!

Επιμέλεια: Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

 

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού διασκέδασαν με παιγνιώδεις δράσεις.  Μάντεψαν με βάση την περιγραφή «Ποιο ζώο είμαι;», έκαναν τις δικές τους ρίμες με τους «Μικρούς ποιητές» και ακολούθησαν οι δράσεις «Σύννεφα μπλεγμένα» για να στήσουν δικές τους προτάσεις και «Με τα δυο χεράκια, πλάθω γραμματάκια!», παίζοντας με τα γράμματα της αλφαβήτου. Ακόμη, οι μαθητές της Β’ Δημοτικού έπαιξαν «Μάντεψε ποιος» ανακαλύπτοντας το πρόσωπο που χαρίζει μελωδίες και διασκέδασαν με τις «Εικονογραφίες» αποδίδοντας με ζωγραφική την περιγραφή που άκουσαν. Έπειτα, έβαλαν σε χρονική σειρά τις εικόνες και τις οδηγίες «Χτίζοντας την τούρτα», κυριολεκτικά και μεταφορικά. Τέλος, έκαναν φύλλο και φτερό τα λεξικά τους, παίζοντας το παιχνίδι «Λεξικο-κατάσκοποι».

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων από Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού. Αρχικά, «Έβαλαν εικόνες στη σειρά» παρακολουθώντας βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους και δίνοντας τον δικό τους τίτλο σε κάθε εικόνα. Στη συνέχεια, διασκέδασαν παίζοντας «Bingo», με λέξεις από την επικαιρότητα και την καθημερινότητά τους. Ακούγοντας τη σημασία γνωστών λέξεων, το «Bingo» ήταν η μαγική λέξη! Τέλος, βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό που έκρυβαν οι γρίφοι με τη δράση «Μυστικοί Κατάσκοποι». Τα κατάλληλα γράμματα των γρίφων μπήκαν στη σειρά και ο θησαυρός αποκαλύφθηκε στην αίθουσα της κάθε τάξης.

Όλοι οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στο παιχνίδι «ΛΕΞΙΜΑΝΙΑ». Η γνώση, η ομαδικότητα, η ανακάλυψη, η δημιουργικότητα και η χρήση των νέων τεχνολογιών αποτέλεσαν τη βάση για ένα ταξίδι στον μοναδικό κόσμο της ελληνικής γλώσσας.