Στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑ», όντας ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, γνωρίσαμε ειδικότερα ένα από τα οικοσυστήματα της Ρόδου, την Κοιλάδα των Πεταλούδων, και ειδικότερα τη διάσημη σε όλο τον κόσμο ενδημική πεταλούδα «Πανάξια».

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

Τα παιδιά έκαναν συγκρίσεις με άλλες πεταλούδες, παρατήρησαν τα ιδιαίτερα χρώματά της, έμαθαν για την ανατομία της και τα στάδια εξέλιξής της. Διαβάσαμε το παραμύθι της και μάθαμε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το αγαπημένο της ποταμάκι, στην Κοιλάδα τον Πελεκάνο.

Ακόμα, ταξιδέψαμε στα δάση της Ρόδου όπου κινείται η Πανάξια, μέχρι να γίνει ακμαία πεταλούδα (ενήλικη) και να φτάσει στην Κοιλάδα. Σχηματίσαμε χάρτη τοποθετώντας την πεταλούδα στα δάση-σταθμούς και δημιουργήσαμε κολλάζ με τα στάδια ανάπτυξής της.

Τέλος, πραγματοποιήσαμε τηλεδιάσκεψη με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων και ο κ. Χάρης Συργιάννης, υπεύθυνος του ΚΠΕ, μας έλυσε όλες μας τις απορίες. Ενημερωθήκαμε για τους κινδύνους και δώσαμε υπόσχεση να την σεβόμαστε όπως και τον βιότοπό της.

Φωτογραφίες & Βίντεο