Γνωρίζετε ότι η ενδημική πεταλούδα «Πανάξια» είναι διάσημη σε όλον τον κόσμο; Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου μας την αναγνώρισαν, ανάμεσα σε άλλες, από τα ιδιαίτερα χρώματά της, έμαθαν για την ανατομία της και τα στάδια εξέλιξής της.  

Επιμέλεια: Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγός

 

​Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν διαδικτυακά τον κύριο Χάρη Συργιάννη, προϊστάμενο ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων, ο οποίος μάς «ξενάγησε» διαδικτυακά στον βιότοπο της κοιλάδας των πεταλούδων και μας γνώρισε ενδημικά ζώα. Πρωταγωνίστρια της τηλεδιάσκεψης ήταν ποια άλλη…; Μα, φυσικά, η νυχτοπεταλούδα της Ρόδου «Πανάξια»  (Panaxia Quadripuctaria).

Μιλήσαμε για τον κύκλο της ζωής της, τις συνήθειές και τους εχθρούς της. Ιδιαίτερη εντύπωση μάς προκάλεσε το γεγονός ότι η Πανάξια δεν έχει καν στομάχι, γι’ αυτό, όσο ζει τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν πρέπει να την ξυπνάμε για να μην σπαταλήσει την ενέργειά της και δεν προλάβει να ζευγαρώσει.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων, και ειδικότερα τον κύριο Χάρη Συργιάννη, για την παρουσιάση και την καλή διάθεση!

Φωτογραφίες