Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν τα παιδιά της Α’ Δημοτικού, μέσα από μία πρωτότυπη και συγκινητική θεατρική δράση.

Επιμέλεια: Ελευθερία Βασιλείου & Βάσω Πίνδη, Εκπαιδευτικοί

 

Ήρθε και πάλι το φθινόπωρο και τα χελιδόνια της ΑΔημοτικού θα συγκεντρωθούν για να περάσουν οι γερανοί της ΣτΔημοτικού και να τους συνοδεύσουν στο μακρινό τους ταξίδι ως το τέλος της χρονιάς. Η κούραση όμως, είναι αβάσταχτη και οι κίνδυνοι πάρα πολλοίΆνεμοι και καταιγίδες δυσκολεύουν τη διαδρομή και θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια, γιατί η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος στερεί από τα χελιδόνια ακόμη και να ξαποστάσουν σε σημεία που κάποτε μπορούσαν... Γι αυτό, τα «μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα», οι γερανοί ( Στ’ Δημοτικού), θα βοηθήσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΑΔημοτικού να ξεπεράσουν όλες τις δοκιμασίες και να φτάσουν στον προορισμό τους με ασφάλεια αποφεύγοντας φωτιές, βάζοντας στόχο στα κουκουναρωμαζέματα και περνώντας από μυστικά τούνελ, για να αποφύγουν αρπακτικά πουλιά, έχοντας οδηγό τη φαντασία τους στο θεατρικό παιχνίδι!

 Κάπως έτσι ξεκίνησε, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, η πρώτη κοινή δράση μαθητών Α΄ και Στ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», κατά την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ «υιοθετούν» τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού για τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού θεάτρου, Ρένας Ορφανού, καθώς και με τη συμβολή της εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής, Μαρίας Λεβέντη, εκτυλίχθηκε ένα ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο γνωριμίας, που ενθουσίασε μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές. Τα παιδιά αντάλλαξαν χαμόγελα και αγκαλιές και έδωσαν αμοιβαία υπόσχεση να φροντίζουν τη μοναδική αυτή σχέση για όλη τη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω πρωτοβουλία αποτελεί θεσμό των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά με μεγάλη επιτυχία. Ο συγκεκριμένος θεσμός περιλαμβάνει πλήθος κοινών δραστηριοτήτων που γίνονται στη διάρκεια του σχολικού έτους.  Κοινές εκπαιδευτικές επισκέψεις, χριστουγεννιάτικο πρωινό, ανάγνωση παραμυθιών και παιχνίδια στην αυλή του σχολείου, αποτελούν μερικές μόνο από τις κοινές δράσεις.

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού «υιοθετώντας» παιδιά της Α’ Δημοτικού, αναλαμβάνουν να τα προστατεύουν και να τα βοηθούν. Ένας ισχυρός δεσμός δημιουργείται ανάμεσά τους, μέχρι τη στιγμή που οι μαθητές της Στ’ Δημοτικού θα ανοίξουν τα φτερά τους για το Γυμνάσιο και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού θα περιμένουν τη σειρά τους για να γνωρίσουν τα δικά τους «πρωτάκια».

Φωτογραφίες