Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και των τάξεων της Α’ και Β’ Δημοτικού να παρακολουθούν την κουκλοθεατρική παράσταση «Η πετρόσουπα» από το «Karabola Puppet Theatre». 

Επιμέλεια: Ζωή Ζαΐρη, Εκπαιδευτικός

 

Την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου​ ένα παραδοσιακό παραμύθι από την Πορτογαλία με χειροποίητες κούκλες και ζωντανή μουσική αναβίωσε στην αυλή του σχολείου μας. Μια ιστορία που με πολύ χιούμορ και παιχνίδι έθιξε θέματα ευαίσθητα και βαθιά ανθρώπινα. Τα παιδιά μας την παρακολούθησαν με αμέριστη προσοχή, ενεργοποιήθηκε η φαντασία τους και καλλιεργήθηκε η αισθητική τους.

Στη συνέχεια, τα παιδιά του Δημοτικού, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, γνώρισαν μια παρόμοια ιστορία, αυτή του ομώνυμου βιβλίου του Τζον Τζ. Μουθ, σε μετάφραση που απέδωσε ο Μάνος Κοντολέων. Οι μαθητές, αφού εντόπισαν τις ομοιότητες στην πλοκή, προβληματίστηκαν σχετικά με τα «συστατικά της ευτυχίας» και στο τέλος ήταν σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα κατά πόσο είναι μια πέτρα ικανή να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στη φύση τους.

Πόσο πιο δημιουργικά να ξεκινήσει η σχολική χρονιά;

Φωτογραφίες