Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 20:30 στον αύλειο χώρο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», παρουσιάστηκε η κινηματοθεατρική παράσταση «Μεγάλοι ζωγράφοι… όταν ήταν μικροί» και η τελετή αποφοίτησης των μαθητριών και μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού. Η φετινή σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της, με μια εκδήλωση αφιερωμένη στους αποφοίτους της ΣΤ΄ Δημοτικού, οι οποίοι αφήνουν πίσω τους τα έξι χρόνια φοίτησής τους στο Δημοτικό και οδεύουν προς το Γυμνάσιο.

Επιμέλεια: Ροδάνθη Χριστοδούλου, Δασκάλα

 

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού ταξίδεψαν το κοινό σε μια ιδιαίτερη θεατρική διαδρομή ανακαλύπτοντας πώς ήταν κάποιοι από τους μεγάλους παγκόσμιους ζωγράφους όταν ήταν παιδιά. Η κ. Ρένα Ορφανού, εκπαιδευτικός στα μαθήματα Τεχνών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», ήταν υπεύθυνη για την ιδέα, τη σκηνοθετική εμψύχωση των παιδιών και την επιμέλεια της σκηνικής τους παρουσίας. Συνυπεύθυνοι της σκηνικής δράσης των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί  τους, κ. Σταύρος Ζαφειρίου και κ. Ροδάνθη Χριστοδούλου. Η παράσταση των μαθητών παρουσίασε ποιες δυσκολίες πέρασαν παγκόσμιοι ζωγράφοι όταν ήταν παιδιά, όπως ο Πάμπλο Πικάσο, ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ, η Φρίντα Κάλο, η Έμιλυ Καρ, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, η Γιόκο Όνο και ο Άντι Γουόρχολ. Τι ήταν εκείνο που τους έδωσε ώθηση να αρχίσουν να δημιουργούν; Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως κάποιος από την οικογένειά τους ήταν δίπλα τους.

Η ζωγραφική, η μουσική και ο χορός ενώθηκαν δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αξίζει να σημειωθεί πως στη φετινή εκδήλωση συμμετείχαν όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου με τη βιντεοσκόπηση δρώμενων και μουσικών συνόλων, που προβλήθηκαν την ημέρα της παράστασης. Πιο συγκεκριμένα, το τμήμα Α’1 Δημοτικού παρουσίασε τον «Χορό του πολέμου» και το τμήμα Α’2 Δημοτικού, τον «Χορό της βροχής», υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη. Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού μάς χάρισαν μελωδικές στιγμές με την ιταλική και την ισπανική σπουδή, υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Χατζή. Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού έντυσαν μουσικά την παράσταση με «Το τραγούδι των χρωμάτων» και «Της καρδιάς τα χρώματα», υπό την καθοδήγηση του κ. Γιάννη Χατζή. Επιπλέον, οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού πραγματοποίησαν έναν εικαστικό αυτοσχεδιασμό, αφιερωμένο στη ζωγράφο Φρίντα Κάλο. Ακόμη, οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Σκαθάρια». Τέλος, οι μαθήτριες της Στ’ Δημοτικού, παρουσίασαν χορογραφίες, υπό την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Λεβέντη. Τη βιντεοσκόπηση και το μοντάζ της παράστασης ανέλαβαν ο Γιώργος και ο Αντώνης Μυστιλόγλου. Κλείνοντας, ο κ. Παναγιώτης Χριστοφόρου, ραδιοφωνικός παραγωγός, «έντυσε» με τις ξεχωριστές μουσικές του επιλογές την εκδήλωση.

Ο κ. Διονύσης Σπανόπουλος, Διευθυντής του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», επιβράβευσε τους μαθητές για τις μοναδικές τους ερμηνείες και αναφέρθηκε στις επιτυχίες και τα επιτεύγματά τους σε όλη τη διάρκεια της σχολικής τους ζωής από το Νηπιαγωγείο έως και τη ΣΤ’ Δημοτικού. Ακόμη, επισημάνθηκε ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας στην ολοκλήρωση αυτού του δημιουργικού ταξιδιού με επόμενο σταθμό το Γυμνάσιο. Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε η επίδοση των τίτλων σπουδών των μαθητών. Μάλιστα, οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού είχαν ετοιμάσει μια έκπληξη στους γονείς τους με πρωτότυπες ευχές, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη και τη φροντίδα που λαμβάνουν από την οικογένειά τους.

Μέσα από τη θεατρική διαδρομή των μαθητριών και των μαθητών της ΣΤ’ Δημοτικού, καταφέραμε να τρέξουμε, να μουντζουρώσουμε, να ζωγραφίσουμε και να γεμίσουμε τον κόσμο χρώματα. Αφήνοντας ελεύθερη τη φαντασία μας, μπορούμε να πετάξουμε ψηλά και από εκεί, θα δούμε πόσα θαύματα μπορούν να συμβούν.