Με αφορμή τη θεματική μας ενότητα «Υπηρεσίες και επαγγέλματα», είχαμε τη χαρά στο Νηπιαγωγείο να γνωρίσουμε από κοντά τις σημαντικές υπηρεσίες που μας προσφέρουν υπάλληλοι από την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και το Ε.Κ.Α.Β.!

Επιμέλεια: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Νηπιαγωγός

 

Το πρωί της Πέμπτης, 3 Ιουνίου 2021, η σειρήνα από το Ε.Κ.Α.Β. ήχησε στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Η κυρία Λαμπρινή Βασιλείου, κηδεμόνας του σχολείου μας, ήρθε με ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. για να μας μιλήσει για την προνοσοκομειακή  φροντίδα των ασθενών. Αφού έγινε επίδειξη του ιατρικού εξοπλισμού που υπάρχει σε ένα ασθενοφόρο, το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. μάς εξήγησε το δύσκολο έργο που επιτελούν όλοι οι αρμόδιοι.

Επίσης, την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, μας επισκέφτηκε στο σχολείο ο διοικητής της τροχαίας, κύριος Γιώργος Στέργου μαζί με τη συνεργάτιδά του, κυρία Αγγελική Γιούργη. Μέσα από διάφορα εκπαιδευτικά βίντεο που μας παρουσίασαν, μας σύστησαν τον «Κύριο Κ.Ο.Κ.» και μιλήσαμε για τη σωστή οδική συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε στον δρόμο ως πεζοί και ως οδηγοί.

Η θεματική μας ενότητα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή  μας στην πυροσβεστική υπηρεσία, όπου τα παιδιά με ενθουσιασμό παρατήρησαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί ο πυροσβέστης και τα επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα σε περίπτωση πυρκαγιάς ή απεγκλωβισμού.

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την ανταπόκριση και τον χρόνο τους!

Φωτογραφίες