Στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Επισκέψεις Ολυμπιονικών στα Δημοτικά Σχολεία», μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας είχαν τη χαρά και την τιμή να υποδεχθούν τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 τον κ. Γιώργο Σιγάλα, παλιό Ολυμπιονίκη και αθλητή καλαθοσφαίρισης, και την κ. Ροσλίν Γερονικόλα, εθελόντρια και λαμπαδηδρόμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Επιμέλεια: Μαρία Λεβέντη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

 

Ο κ. Σιγάλας μοιράστηκε τις εμπειρίες του με τους μικρούς αθλητές, έδωσε τις συμβουλές του και συμμετείχε σε βιωματικές δράσεις μαζί τους. Η κ. Γερονικόλα είναι γιαγιά μαθητών του σχολείου μας. Είχε την τιμή να μεταφέρει την ολυμπιακή φλόγα στο τόπο καταγωγής της, στο Καστελλόριζο, και μοιράστηκε με τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας τα συναισθήματά της!

Σκοπός της επίσκεψής τους ήταν η ανάδειξη των αξιών του Ολυμπισμού μέσω βιωματικών δράσεων. Οι αξίες του Ολυμπισμού κινούνται γύρω από δύο βασικούς άξονες, το «εὖ ἀγωνίζεσθαι» και την «ευγενή άμιλλα».

Στον πρώτο άξονα εντοπίζονται οι αξίες της εντιμότητας, του σεβασμού των κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, της ισότητας, της δικαιοσύνης, του σεβασμού των συναθλητών και της ισοτιμίας.

Στον δεύτερο άξονα περιέχονται οι αξίες της αριστείας, του ευγενικού συναγωνισμού ανάμεσα σε άτομα και λαούς, της τάσης για διάκριση και υπεροχή μακριά από κάθε αντιπαλότητα.

Στη δράση συμμετείχε επίσης ο κ. Τέλης Χατζηφούντας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής και προπονητής καλαθοσφαίρισης, εκπροσωπώντας το αθλητικό μας σωματείο «Ροδίων Άθλησις» και το ομαδικό άθλημα του μπάσκετ, αγαπητό σπορ μικρών και μεγάλων αθλητών.

Οι εμπειρίες του Ολυμπιονίκη Γιώργου Σιγάλα και οι δράσεις μαζί του ενθουσίασαν τους μικρούς μας μαθητές-αθλητές, ενώ οι πολύτιμες συμβουλές του ίδιου προς τους γυμναστές-προπονητές του Ομίλου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποτέλεσαν ανεκτίμητα εφόδια για τη συνέχεια.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Σιγάλα

Ο Γιώργος Σιγάλας είναι Έλληνας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος και του Ολυμπιακού καθώς και νυν προπονητής καλαθοσφαίρισης. Αποτέλεσε έναν από τους γνωστότερους Έλληνες παίκτες της εποχής του, ενώ σήμερα είναι βοηθός προπονητή στην ομάδα του Κολοσσού Ρόδου. Με την Εθνική Ομάδα των ανδρών είχε 185 συμμετοχές (4ος σε συμμετοχές στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας) και πέτυχε συνολικά 1.487 πόντους (μ.ό. 8,04). Φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο πέρασε από έξι Ευρωμπάσκετ (1993, 1995, 1997, 1999, 2001, 2003), δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1994, 1998) και στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα το 1996. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του με την Εθνική Ελλάδας ήταν οι δύο τέταρτες θέσεις στα Μουντομπάσκετ του Τορόντο (1994) και της Αθήνας (1998) αλλά και η 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν το 1996 στην Ατλάντα. Επίσης, το 1992 κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Νέων Ανδρών (κάτω των 22 ετών).

Φωτογραφίες