Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συμμετείχαν στον μαθητικό διαγωνισμό «Βιβλιοπεριπέτειες», τον οποίο διοργάνωσε για 10η χρονιά, το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου-ΔΟΠΑΡ. Τη φετινή χρονιά, η θεματολογία του διαγωνισμού ήταν εμπνευσμένη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, με αφορμή βιβλία σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση, τα οποία επεξεργάστηκαν, δημιούργησαν τις δικές τους κατασκευές και τα δικά τους γραπτά κείμενα και έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

Επιμέλεια: Θεοδώρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Συγκεκριμένα, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α’ Δημοτικού χρησιμοποίησαν τη φαντασία τους και δημιούργησαν τα δικά τους πλοία – μπουρλότα. Το τμήμα Α’1 απέσπασε βραβείο και το τμήμα Α’2 απέσπασε έπαινο για την κατασκευή των παιδιών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ δημοτικού δημιούργησαν το δικό τους λάβαρο της Επανάστασης με συνθήματα που έγραψαν οι μαθητές σε αυτό  και έλαβαν επίσης βραβείο για τη δημιουργία τους.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Δημοτικού έγραψαν τα δικά τους ποιήματα, αντλώντας έμπνευση από τη θεματολογία του εθνικού μας ποιητή. Τα ποιήματα των παιδιών εστίασαν στη Φύση, στον Έρωτα, στην Πατρίδα, στην Ελευθερία.

Από τη Γ’ δημοτικού διακρίθηκαν με βραβείο τα ποιήματα των μαθητών Γιάννη Μπαλασόπουλου, Νίκου Σιδηρόπουλου και Δήμητρας Αθανασά, ενώ  απέσπασαν έπαινο τα ποιήματα του Τάσου Μακρή και του Πάρη Πρέκα.

Από τη Δ’ δημοτικού βραβείο έλαβε το ποίημα του μαθητή Γιώργου Μίχοβ και έπαινο έλαβαν τα ποιήματα των μαθητών Γιώργου Καραγιάννη και Γιώργου Κλωνάρη.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Ε’ τάξης δημιούργησαν τον δικό τους σύγχρονο ήρωα/ηρωίδα, τον/την οποίο/α παρουσίασαν μέσα από τις δικές τους φανταστικές ιστορίες. Η ιστορία της μαθήτριας Ευρυδίκης Μανέττα, κέρδισε έπαινο στον διαγωνισμό.

Τέλος, οι μαθήτριες και οι μαθητές της ΣΤ’ δημοτικού έγραψαν τις δικές τους επιστολές προς Διεθνείς Οργανισμούς, δημιουργώντας ένα φιλελληνικό κίνημα στο εξωτερικό για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Το βραβείο απέσπασε η επιστολή της Κατερίνας Μπουλουγούρη και έπαινο κέρδισε η επιστολή της Σταυρούλας Αγόρου και της Σαμάνθας Κανάκα.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρουν θερμά όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό, εμπνεύστηκαν από τις προσωπικότητες, τους ήρωες και τα κατορθώματα των αγωνιστών του 1821 και δημιούργησαν τα δικά τους ξεχωριστά έργα.

Φωτογραφίες