Τα προνήπια από το τμήμα «Μελομύθια» παρέλαβαν με μεγάλη χαρά το βραβείο τους από την ομάδα του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για τη διάκρισή τους στον Εικαστικό Διαγωνισμό δημιουργίας Πλοίου – Μπουρλότου!

Επιμέλεια: Μάρτζυ Δερμιτζάκη, Νηπιαγωγός

 

Μεγάλη χαρά κατέκλεισε για άλλη μια φορά τις καρδιές όλων μας, καθώς η ομάδα από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου παρευρέθηκε στα Εκπαιδευτήρια μας, προκειμένου να  γνωρίσει από κοντά τα προνήπια από το τμήμα «Μελομύθια» και να τους δώσει το βραβείο που κέρδισαν στον Εικαστικό Διαγωνισμό δημιουργίας Πλοίου – Μπουρλότου με αφορμή το βιβλίο «1821 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», της Σοφίας Ζαραμπούκα σε εικονογράφηση της ίδιας (Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ), στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιβλιοπεριπέτειες».

Ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία για τα παιδιά μας, διότι πέραν από το κομμάτι της δημιουργικότητας, θυμήθηκαν την ιστορία της Επανάστασης και  τα δύσκολα χρόνια που πέρασαν οι Έλληνες υπό την οθωμανική κυριαρχία, έτσι ώστε να έχουμε την ελευθερία μας σήμερα. Τα παιδιά πάνω στο μαύρο καράβι που έφτιαξαν έβαλαν και τα αποτυπώματά τους ως σύμβολο σεβασμού στους ανθρώπους που πολέμησαν και άφησαν και εκείνοι το δικό τους αποτύπωμα με τον αγώνα τους.

Φωτογραφίες