Την Πέμπτη 1/4/2021, το σχολείο μας είχε την τιμή να διοργανώσει ένα διαδικτυακό «Ιδεολόγιον» με έναν ιδιαίτερο καλεσμένο, τον Θεόδωρο Τσικούρη, απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων μας. Ο τίτλος της συζήτησης ήταν «Στοχεύοντας με τον διαβήτη στη κορυφή».

Επιμέλεια: Σταυρούλα Τσιάτη, μαθήτρια της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Ο Θεόδωρος Τσικούρης είναι συνιδρυτής και προπονητής της Ομάδας Δρομέων Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και ταυτοχρόνως αθλητής τριάθλου μεγάλων αποστάσεων, με διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες ποδηλασίας και τρεξίματος. Είναι ο μικρότερος ηλικιακά αθλητής στην Ελλάδα που τερμάτισε σε αγώνα τριάθλου απόστασης IRONMAN σε κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο.

Η παρουσία του μάς τίμησε ιδιαίτερα, καθώς είναι απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας και νιώσαμε ιδιαίτερη συγκίνηση που τον είχαμε μαζί μας. Ο Θεόδωρος έκανε μια εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά που διοργάνωσαν και συμμετείχαν στο «Ιδεολόγιον» και μας μίλησε για τα προσωπικά του βιώματα αλλά και για το Everesting Challenge, ένα αθλητικό event που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου στη Ρόδο. Ο Θεόδωρος θα επιχειρήσει έναν ποδηλατικό άθλο συμμετέχοντας σε αυτόν τον αγώνα, αφού θα κληθεί να καλύψει απόσταση που ισούται με την ψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, το Έβερεστ.

Μέσα από τη βιωματική περιγραφή του Θοδωρή, μικροί και μεγάλοι μάθαμε περαιτέρω πληροφορίες για τη ζωή ενός διαβητικού ανθρώπου και γενικότερα για τις δυσκολίες που περνούν αυτοί οι άνθρωποι. Το συγκεκριμένο «Ιδεολόγιον» είχε σκοπό να παρακινήσει τα νέα παιδιά να μην τα παρατάνε με την πρώτη ευκαιρία και να προσπαθούν ως το τέλος, όποια δυσκολία και αν εμφανιστεί στην ζωή τους.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Λυκείου που διοργάνωσαν και συντόνισαν τη συζήτηση ήταν η Μισθού Ελένη, η Πανά Φένια, η Παπαγρηγορίου Κυριακή, η Παππά Έφη, η Σακελλάρη Μαρία, η Τσιάτη Σταυρούλα και ο Καρίκης Γιάννης.

Ευχαριστούμε πολύ τον Θεόδωρο Τσικούρη για την αποδοχή της πρόσκλησής μας και για τις σημαντικές συμβουλές που μας έδωσε.

Φωτογραφία