Όμορφα μηνύματα, γνώσεις, ευχές και γεύσεις γέμισαν το πρωινό της Παρασκευής 23/4/2021, στη διαδικτυακή συνάντηση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας. Την τελευταία μέρα πριν το κλείσιμο για τις διακοπές του Πάσχα, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί, είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν μια σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Επιμέλεια: Ελένη Γιακουμάκη, Θεολόγος

 

Αρχικά, η Χρυσάνθη Ριζοπούλου, Αρχαιολόγος-Ιστορικός Τέχνης και απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετικά με τα οπτικά επιχειρήματα στην τέχνη και την απεικόνιση της Σταύρωσης στη ζωγραφική ανά τους αιώνες. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την παρουσίαση, έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα, λύνοντας τις απορίες τους και αποκομίζοντας καινούργιες γνώσεις.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου, κ.κ. Κύριλλος, μας μετέφερε τις ευχές του σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, για την Ανάσταση και τις Άγιες Μέρες των Παθών, θέλοντας να μεταδώσει στα παιδιά μηνύματα αγάπης και αισιοδοξίας.

Το πρωινό μας έκλεισε στην κυριολεξία «γλυκά», αφού ο Pastry Chef, Μάριος Κορωναίος, μας καθοδήγησε ώστε να παρασκευάσουμε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο πασχαλινό Brioche. Φορέσαμε ποδιές και οι κουζίνες πήραν «φωτιά». Στο τέλος, μοιραστήκαμε το αποτέλεσμα στέλνοντας φωτογραφίες και ευχές.

Ευχαριστούμε θερμά τους καλεσμένους αλλά και τους συμμετέχοντες γι’ αυτό το υπέροχο πρωινό!

Φωτογραφίες