Στις 22/4/21, μια μέρα μετά τα γενέθλια του μικρού Ανδρέα Γιαννόπουλου, εμπνευστή και ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού» και σε κλίμα άκρως συγκινητικό, το Γυμνάσιο και Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων μας τού έκανε αφιέρωμα, δίνοντας την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Επιμέλεια: Ελένη Γιακουμάκη, Θεολόγος

 

Συντονιστές αυτού του διαδικτυακού «Ιδεολογίου» ήταν ο Γιώργος Βρούχος, ο Κοσμάς Παπαγεωργίου, η Μυρτώ Παπακαλοδούκα, η Σταυρούλα Τσιάτη, η Μαρία Σακελλάρη και η Κυριακή Παπαγρηγορίου, που φοιτούν στην Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Καλεσμένοι μας ήταν η κ. Παπαδάτου Φωτεινή, Ψυχολόγος στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Μιχάλης Ρούσος, Απόφοιτος των Εκπαιδευτηρίων μας, φοιτητής στο τμήμα επικοινωνίας, μέσων και πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μέλος του εθελοντικού δημιουργικού εργαστηρίου (e-shop, bazaar) στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Αρχικά, η κ. Παπαδάτου μάς μίλησε για την ιστορία του μικρού Ανδρέα, ο οποίος μάς έδειξε τον δρόμο για να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο, μοιράζοντας χαμόγελο σε κάθε παιδί που το έχει ανάγκη. Εξήγησε σε ποιους τομείς δραστηριοποιείται ο οργανισμός και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα του Ανδρέα να σταθούμε δίπλα σε όποιο παιδί κινδυνεύει, σε όποιο παιδί το χρειάζεται.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης μάς μίλησε για τη δική του εμπειρία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τον εθελοντισμό και τον ενεργό του ρόλο στο δημιουργικό τους εργαστήρι. Φυσικά, δεν παρέλειψε να απαντήσει στις απορίες των παιδιών, κυρίως για τον λόγο που τον οδήγησε στο να ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο οργανισμό. Ο Μιχάλης, συν τοις άλλοις, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το σχολείο και κυρίως προς την κ. Σίνη Φαίη, Φιλόλογο των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία με την αγάπη και την προσφορά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού», τον ενέπνευσε ώστε να ασχοληθεί και ο ίδιος.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Φωτεινή Παπαδάτου και τον Μιχάλη Ρούσο, για τα όμορφα μηνύματα, τα πρότυπα και τις αξίες που μετέδωσαν στα παιδιά, τους συντονιστές μας για την άψογη ροή του «Ιδεολογίου» και την κα Σίνη Φαίη, η οποία εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον «συνδετικό μας κρίκο» με το «Χαμόγελο του παιδιού».

Ακολουθεί ένα βίντεο με αποσπάσματα από την εκπομπή «Κόκκινη Κάρτα» που προβλήθηκε τον Νοέμβριο του 1995, στην οποία για πρώτη φορά ο μικρός ιδρυτής Ανδρέας Γιαννόπουλος δημοσιοποίησε το όραμα του για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Φωτογραφίες