Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», σε συνεργασία με το in12.gr, Ινστιτούτο προστασίας καταναλωτή Νοτίου Αιγαίου, διοργάνωσαν το διαδικτυακό «Ιδεολόγιον» με θέμα «Ευαισθητοποίηση παιδιών/ εφήβων σε θέματα οδικής ασφάλειας & ορθής συμπεριφοράς στον δρόμο», την Πέμπτη, 13 Μαΐου  2021. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τρεις ομιλητές και εκλεκτούς καλεσμένους.

Επιμέλεια: Παρασκευά Μάγια & Χαιρέτη Μαρία-Μιχαέλα, Μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

 

Αρχικά, τον λόγο πήρε η κα Καρύδη Ελένη, η οποία είναι μέλος του Inka12.gr, της επιτροπής ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του Ινστιτούτου προστασίας καταναλωτή Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας. Το θέμα για το οποίο μάς μίλησε ήταν «Τροχαίο: η επόμενη μέρα».

Στη συνέχεια, μίλησε ο κ. Γιαννούκας Χρήστος, Εκπαιδευτής Οδήγησης & Κυκλοφοριακής Αγωγής και Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας του ΙΝΚΑ12.gr, Ινστιτούτο προστασίας καταναλωτή Νοτίου Αιγαίου & ΕΝΕΚΠΑ. Το θέμα συζήτησης που μας ανέπτυξε ήταν «Ο ρόλος μου για την Οδική Ασφάλεια είναι πρωταγωνιστικός. Είμαι υπεύθυνος πεζός και συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο. Σέβομαι τη ζωή μου και τη ζωή των συνανθρώπων μου».

Η διαδικτυακή συζήτηση ολοκληρώθηκε με τον κ. Χατζηκωσταντάκη Μιχάλη, μέλος του Inka12.gr της επιτροπής «ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ» του Ινστιτούτου προστασίας καταναλωτή Νοτίου Αιγαίου. Τα θέματα που ανέπτυξε ήταν, α) «Κράνος & δίκυκλο πάνε μαζί, γιατί «μαγκιά» είναι να είσαι ασφαλής και να γυρνάς στο σπίτι σου» και  β) «Συνειδητοποίηση των επιπτώσεων του τροχαίου και η σημασία του σωστού εξοπλισμού».

Παράλληλα, είχαμε εκλεκτούς συμμετέχοντες και συγκεκριμένα τον κ. Ευγενικό Γιώργο, Πρόεδρο του Inka12.gr, τον κ. Ζερβό Μανώλη, Γενικό Γραμματέα του Inka12.gr και την κα Προεστάκη Γραμματική, υπεύθυνη στη γραμματειακή υποστήριξη του Inka12.gr.

Όλοι αυτοί οι ομιλητές και συμμετέχοντες ανέπτυξαν και παρουσίασαν τους προβληματισμούς τους, ανέλυσαν τα ζητήματα που υπάρχουν στην κοινωνία και τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται για την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Ταυτόχρονα, μας αφηγήθηκαν και προσωπικές τους ιστορίες. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Καρύδη μάς μίλησε για τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να δημιουργήσει την Ε.Υ.Θ.Υ.Τ.Α. ΡΟΔΟΥ ΕΥΘΥΤΑ, ο κ. Γιαννούκας μάς έδωσε χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλειά μας στον δρόμο είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί, ενώ ο κ. Χατζηκωσταντάκης μάς διηγήθηκε ένα συγκλονιστικό ατύχημα που βίωσε ο ίδιος με τη μηχανή του, δείχνοντάς μας και φωτογραφίες από το συμβάν.

Τη συζήτηση διοργάνωσαν και συντόνισαν η Παρασκευά Μάγια και η Χαιρέτη Μαρία-Μιχαέλα, μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, και η Γιακουμάρου Κωνσταντίνα, η Κόκκαλη Κατερίνα, η Παπαγρηγορίου Κυριακή, η Σακελλάρη Μαρία και η Τσιάτη Σταυρούλα, μαθήτριες της Α’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους προσκεκλημένους μας και ταυτόχρονα τα άτομα που επισκέφτηκαν και παρακολούθησαν με προσοχή αυτό το ξεχωριστό «Ιδεολόγιον».

Φωτογραφίες