Παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις (και όχι μόνο) λόγω της πανδημίας, το πρόγραμμα Erasmus+ και το project μας «Planning A Green Environment» συνεχίζονται με τη βοήθεια της τεχνολογίας! Το πρόγραμμα έχει ως στόχο, μέσω των δραστηριοτήτων και της έρευνας των μαθητών, να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που συμμετέχουν και την τοπική κοινότητα σχετικά με τον αειφόρο σχεδιασμό, την πράσινη ανάπτυξη και την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επιμέλεια: Ευριπίδης Αναγνωστάκης, Καθηγητής Πληροφορικής

 

Οι μαθητές του σχολείου μας Καρίκης Γιάννης, Κοντός Γιώργος, Παπασταθόπουλος Δημήτρης και Πέππας Νίκος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά και να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους και το σχολείο μας σε συνομήλικους τους από τα υπόλοιπα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα από την Ιταλία, την Πορτογαλία (Αζόρες), τη Γαλλία (Μαρτινίκα), την Ισπανία (Κανάριες Νήσοι) και την Κύπρο.

Το επόμενο βήμα μας ήταν η δημιουργία ψηφιακού ερωτηματολογίου, που σκοπό είχε να ανιχνεύσει τη γνώση και τη στάση των ερωτηθέντων σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας, αλλά και ιδιαίτερα στη Ρόδο. Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε ηλεκτρονικά και τα παιδιά που συμμετέχουν στο project επεξεργάστηκαν τις απαντήσεις που συνέλλεξαν για να ετοιμάσουν μια παρουσίαση των αποτελεσμάτων. Στην επόμενη συνάντηση που έγινε στο τέλος του Απριλίου, οι Κασάπη Σοφία, Παπακαλοδούκα Μυρτώ, Παπασταθόπουλος Δημήτρης και Παππά Έφη παρουσίασαν στα υπόλοιπα σχολεία τα αποτελέσματα της έρευνάς μας, αλλά παρακολούθησαν και τις αντίστοιχες παρουσιάσεις των άλλων σχολείων.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να κρατήσει σε επαφή τους μαθητές των σχολείων μέσω των κοινών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν, αλλά και μέσω των μελλοντικών συναντήσεων. Η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη να γίνει το φθινόπωρο.