Ο Βασίλης Παπαζαχαρίου, μαθητής της Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, έλαβε αριστείο διάκρισης με τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό Μαθηματικών γρίφων του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ.  

 

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τον Απρίλιο του 2021 με πρωτοβουλία του συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα, και με τη συνεργασία της περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων.

Το περιεχόμενο του φεστιβάλ ήταν κατάλληλο για να το παρακολουθήσουν όλοι/ες οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου, όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι ενδιαφέρονται και αγαπούν τα Μαθηματικά.

Οι  ομιλητές ήταν άτομα με κορυφαίο διεθνώς επιστημονικό έργο. Στους συνδέσμους που ακολουθούν μπορείτε να δείτε ένα δείγμα από τις συνεντεύξεις των κ. Κωνσταντίνου Δασκαλάκη, Καθηγητή του ΜΙΤ, και του κ. Αθανασίου Φωκά, καθηγητή του Cambridge.

Στον διαγωνισμό Μαθηματικών που ακολούθησε στο τέλος του Φεστιβάλ, αξίζει να αναφερθεί πως οι γρίφοι ήταν ταξινομημένοι κατά τάξη και σε κάθε τάξη υπήρχε τράπεζα θεμάτων, μέσα από την οποία γινόταν τυχαία η επιλογή των ασκήσεων για τον κάθε συμμετέχοντα. Όσοι μαθητές κατάφερναν να συγκεντρώσουν βαθμολογία μεγαλύτερη του 80%, θα είχαν την ευκαιρία να λάβουν αριστείο διάκρισης.

Συγχαίρουμε τον μαθητή Βασίλη Παπαζαχαρίου για τη διάκρισή του και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.