Η Ιωαννίδη Δέσποινα και η Παπαθεοδωράκη Ιωάννα-Μαρία, μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, τερμάτισαν στην 1η θέση του Διαγωνισμού Εκφραστικής Ανάγνωσης (Κατηγορία: Θεατρική Ανάγνωση δύο ατόμων), που διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και οι μαθήτριες έλαβαν μέρος σε δύο γύρους πριν φτάσουν στον τελικό, συμμετέχοντας με έναν διάλογο που είχαν προετοιμάσει, ενώ τα άλλα δύο κείμενα που διάβασαν ήταν εντελώς άγνωστα.

Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια «Ευρωπαϊκό Πρότυπο» με την επιστημονική υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» του Ε.Κ.Π.Α, της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση καθώς και του Ρητορικού Ομίλου Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Στόχος του Διαγωνισμού ήταν η συνάντηση μαθητών και μαθητριών που αγαπούν τον λόγο και απολαμβάνουν την Ανάγνωση κειμένων, πεζών, ποιητικών και θεατρικών. Σε συνθήκες ιδιαίτερες η συνάντηση αυτή έγινε εξ αποστάσεως αλλά όλα είχαν επιμεληθεί, ώστε όλοι να μπορέσουν να συναντηθούν και να επικοινωνήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαίρουμε τις μαθήτριες Ιωαννίδη Δέσποινα και Παπαθεοδωράκη Ιωάννα-Μαρία για τη διάκρισή τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία.