Νιώθω όμορφα όταν βοηθώ…

Έτσι ξεκινά το τραγούδι που δημιούργησαν τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του European school radio «Καν’ το ν’ ακουστεί 2021», «Από το Εγώ στο Εμείς»! Οι στίχοι του ήταν εμπνευσμένοι από τις αξίες της αγάπης για τον συνάνθρωπο, του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευαισθησίας, με την ελπίδα για ένα ομορφότερο αύριο. Μέσα από διάφορες δράσεις, εποπτικό υλικό και συζητώντας τις δικές τους εμπειρίες, οι μαθητές μας ενημερώθηκαν και συνειδητοποίησαν ότι όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα. Εξέφρασαν αυτά που έχουν ανάγκη και χρειάζονται για να νιώθουν ευτυχισμένα και ασφαλή και θέλησαν να βοηθήσουν, δίνοντας με αγάπη αυτό που μπορούσαν.

Επιμέλεια: Βούλα Μαράντου & Ξένια Μαστρομιχάλη, Νηπιαγωγοί

 

Διαβάζοντας το παραμύθι «Ο Δινώσαυρος πετάει το φαγητό» των Αλεξάνδρα Κ*, Αντώνη Παπαθεοδούλου και Δάφνη Σιβετίδη, εκδ. Πατάκης,  τα παιδιά κατανόησαν την έννοια του εθελοντισμού. Αρχικά, συζήτησαν πού θα ήθελαν να γίνουν εθελοντές τα ίδια. Όταν έμαθαν πως υπάρχει το Κοινωνικό Παντοπωλείο στη Ρόδο, θέλησαν να μαζέψουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Συγκινηθήκαμε από την άμεση ανταπόκριση και τον ενθουσιασμό μεγάλων και μικρών να συνεισφέρουν όπως μπορούσε ο καθένας και σύντομα ήμασταν έτοιμοι να παραδώσουμε τα τρόφιμα.

Την Τρίτη 2 Μαρτίου, η κυρία Μαρία Καψετάκη, Υπεύθυνη Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου που ανήκει στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μας υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά και μας εξομολογήθηκε ότι πραγματικά είχαν μεγάλη ανάγκη όλα αυτά που τους πήγαμε. Τα τρόφιμα διατίθενται μία φορά τον μήνα σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Όλοι μαζί για μια πολύχρωμη γη

Θερμή παράκληση, όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν, μπορούν να παραδώσουν τα διάφορα είδη στον χώρο τους, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 14.00 μ.μ. Μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2241020243 για περισσότερες πληροφορίες.

Φωτογραφίες

Η ευχαριστήρια επιστολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου: