Τα βιβλία  και τα αυθεντικά αναμνηστικά της επιτροπής «Ελλάδα 2021» μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της Pergola.

 

Δείτε το φυλλάδιο εδώ: https://pergola.rpschool.gr/gr200

Ηλεκτρονικό κατάστημα: https://pergola.rpschool.gr/

 

Η φετινή συμπλήρωση των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης είναι, δίχως αμφιβολία, μία λαμπρή επέτειος, την οποία αξίζει να τιμήσουμε με όλους τους τρόπους που μπορούμε, ακόμη και εν μέσω των δυσμενών συνθηκών της πανδημίας. Η υπόμνηση σημαντικών σταθμών που σφράγισαν τη διαμόρφωση της ελληνικής συνείδησης από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, δεν είναι απλώς μία απόδοση τιμής στους προγόνους μας και ένας έμπρακτος σεβασμός στα οδόσημα της ιστορικής μας πορείας. Είναι πρωτίστως μία πράξη αυτοσυνειδησίας για το μέλλον μας, την οποία οφείλουμε να προωθούμε και να αγκαλιάζουμε, πιστεύοντας ακράδαντα πως η γνώση της ιστορίας μας είναι δεξιότητα ύψιστης αξίας στον σύγχρονο κόσμο των πολλαπλών προκλήσεων και απαιτήσεων.

Με πολλή χαρά σάς ενημερώνουμε πως στο βιβλιοπωλείο της Pergola θα είναι διαθέσιμα το σημαντικό βιβλίο «Ρίζες και θεμέλια» της έγκριτου ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου, καθώς επίσης και τα αυθεντικά αναμνηστικά της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

«ΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΑ. ΟΔΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΤΗΜΑ ΜΑΣ

Το σχολείο μας, από την ίδρυσή του, έχει θέσει πρωταρχικό σκοπό της λειτουργίας του τη διάπλαση ολοκληρωμένων πολιτών, με σαφή γνώση της ταυτότητάς τους και κριτική αξιολόγηση των κάθε είδους ερεθισμάτων. Προς αυτό τον σκοπό, θεωρούμε μέγιστης σημασίας την έγκυρη πληροφόρησή μας από ποιοτικά αναγνώσματα και έντιμους ανθρώπους, που έχουν θέσει προτεραιότητά τους την προστασία μας από μύθους και διαστρεβλωμένες αλήθειες. 

Στην Pergola θα είναι διαθέσιμο ένα από τα πολλά και σημαντικά βιβλία ενός από τους πιο σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας, και πανεπιστημιακής καθηγήτριας κ. Μαρίας Ευθυμίου. Η κ. Ευθυμίου διακρίνεται για την ολόψυχη αφοσίωσή της στο πολύπλευρο επιστημονικό έργο της αλλά και για την ακούραστη επιμονή της να ανακαλύψει με αίσθηση βαθιάς υπευθυνότητας τα πώς και τα γιατί της ιστορίας. Το πιο πρόσφατο πόνημά της, με τίτλο «Ρίζες και θεμέλια», είναι γραμμένο σε μορφή ερωτήσεων από τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Προβατά και απαντήσεων από την κ. Ευθυμίου. Η διαπρεπής πανεπιστημιακός, αν και εργάζεται αδιάλειπτα, κομίζοντας γνώση και ήθος, θεώρησε ηθική της υποχρέωση να τιμήσει την ιστορική επέτειο και να συγγράψει ένα βιβλίο, έχοντας στη σκέψη της όλους τους συμπολίτες της, αλλά κυρίως τις νέες γενιές. Το σύντομο και εξαιρετικά κατανοητό κείμενο δίνει την ευκαιρία σε όλους, και πολύ περισσότερο στα νέα παιδιά, να μάθουν, να λύσουν απορίες τους αλλά και να συνειδητοποιήσουν βαθύτερα το θαύμα του ελληνικού εγχειρήματος μέσα στον χρόνο. Μέσα από την ευχάριστη διάδραση των ερωτήσεων – απαντήσεων, καλύπτεται το σύνολο της ελληνικής ιστορίας, ενώ η εύληπτη γλώσσα του συγγράμματος πραγματικά ταξιδεύει τον αναγνώστη, αποκαλύπτοντάς του ουσιαστικά την ομορφιά της ιστορικής σκέψης. Όπως τόσο εύστοχα δηλώνει ο κ. Προβατάς, η κ. Ευθυμίου λειτουργεί ως γνήσιος ιστορικός, που καταφέρνει να «συνδέει ό, τι συγκλίνει και ό,τι αποκλίνει», καθώς ξετυλίγει με αγάπη στο βιβλίο της τόσο τα αρνητικά όσο και τα θετικά στοιχεία της ελληνικής ιστορίας.

Η εκπαιδευτική μας κοινότητα αξιολογεί πως το σύγγραμμα «Ρίζες και Θεμέλια» είναι πραγματικά ένα πολύτιμο βιβλίο για κάθε ελληνική οικογένεια, ένα σύγγραμμα που μπορεί να βαθύνει και να εμπλουτίσει τη διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας αλλά και να συμβάλλει στην αναπροσέγγιση τόσο της ιστορίας όσο και του ίδιου του εαυτού μας. Άλλωστε, ζούμε σε εποχές που χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε βαθιά τις ρίζες μας και να ερμηνεύουμε αναστοχαστικά τα θεμέλιά μας, επειδή, κατά τη ρήση της κ. Ευθυμίου, «ρίζες γερές γεννούν άνθη θεσπέσια».

ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 2021»

Μπορεί ένα μικρό αντικείμενο να αποτελέσει αφορμή για ένα μάθημα ιστορίας ή για την εθνική και συναισθηματική μας κινητοποίηση; Φαίνεται πως ναι! Τουλάχιστον αυτό θα διαπιστώσετε με μία επίσκεψή σας στο βιβλιοπωλείο της Pergola, όπου πωλούνται τα προϊόντα που μας «ταξιδεύουν» στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και μας γεμίζουν περηφάνια και συγκίνηση για τον εορτασμό των δύο αιώνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στα αυθεντικά αναμνηστικά, περιλαμβάνονται Χαρτοσχολικά Είδη, Τσάντες, Παγούρια, Κούπες, Ημερολόγια και πολλά άλλα. Όλα τα προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής και απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Μέσα από τα εντυπωσιακά τους σχέδια και χρώματα μεταφέρουν τα μηνύματα των εορτασμών με έναν ξεχωριστό τρόπο, με σύμβολα και μοτίβα εμπνευσμένα από την ιστορία μας.

Πρόκειται για ξεχωριστά πραγματικά ενθύμια με μοναδική συμβολική αξία, που θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας, αποδίδοντας και με αυτόν τον τρόπο έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε ανθρώπους και γεγονότα που αξίζει να έχουμε πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας!

Τα βιβλία  και τα αυθεντικά αναμνηστικά της επιτροπής «Ελλάδα 2021» μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το βιβλιοπωλείο της Pergola.

Δείτε το φυλλάδιο εδώ: https://pergola.rpschool.gr/gr200

Ηλεκτρονικό κατάστημα: https://pergola.rpschool.gr/