Στις αρχές του 2020, πριν την πανδημία, ο Jon Garstang δημιούργησε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα στο νησί της Ρόδου, με την υποστήριξη του σχολείου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» της Ρόδου.

 

Μετά τα υπέροχα νέα ότι το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να υποστηρίξει τη σχολική πρωτοβουλία που δημιούργησε ο συνεργάτης της ΠΦΠΟ Jon Garstang, ήταν ώρα να αρχίσουμε δουλειά.

Στις αρχές του 2020, πριν την πανδημία, ο Jon δημιούργησε το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα στο νησί της Ρόδου, με την υποστήριξη του σχολείου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» της Ρόδου.

Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν με επισκέψεις μία φορά την εβδομάδα για ένα μήνα, κατά τα οποία εκτέθηκαν στα παιδιά σημαντικά θέματα, όπως η φιλοζωία και καλή διαχείριση των ζώων, η γλώσσα του σώματος και η δουλειά των τοπικών φιλοζωικών καταφυγίων. Τα μαθήματα ενσωματώνουν, επίσης, τη διδασκαλία «ήπιων δεξιοτήτων», όπως η ενσυναίσθηση, η επίλυση προβλημάτων, η υπομονή και η αντιμετώπιση συναισθημάτων.

Ο Jon επέλεξε διάφορα σκυλιά από το τοπικό φιλοζωικό καταφύγιο, για να επιδείξει τη δουλειά που γίνεται εκεί και για να κάνει τις ιστορίες τους πιο πραγματικές στα παιδιά.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, είχε μεγάλη επιτυχία.

Μετά από αυτό, ο Jon και η ΠΦΠΟ ανυπομονούν να εφαρμόσουν αυτό το πρόγραμμα αυτό το σχολικό έτος και στη συνέχεια να το θέσουν σε όλα τα σχολεία.

Χρειαζόμαστε εθελοντές να συμμετάσχουν στην ομάδα του Jon για να διδάξουν αυτή τη φιλοσοφία στα ελληνικά σχολεία, με την ελπίδα ενός πιο θετικού μέλλοντος για τα ζώα στη χώρα μας.

Συνδέοντας την εκπαίδευση με τα τοπικά φιλοζωικά καταφύγια, πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για ένα καλύτερο μέλλον.

Πηγή: https://pfpo.gr/episkepsi-tou-ekpaidefti-thetikis-ekpaidefsis-skylon-kai-synergati-tis-pfpo-jon-garstang-sta-ekpaideftiria-rodion-paideia-visit-of-positive-trainer-and-pfpos-collaborator-jon-garstang-to-rod/

Φωτογραφίες