Στο πλαίσιο της Ζώνης Ευέλικτων Δράσεων (Ζ.Ε.Δ.), η Ελευθερία Κουμνάκη, απόφοιτη του σχολείου μας, παρουσίασε στους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας, το βιβλίο της «Καλημέρα, κύριε ποδηλάτη». Η δράση πραγματοποιήθηκε δικτυακά την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020.

Επιμέλεια: Δέσποινα Μηνά, Βιολόγος

 

Η Ελευθερία Κουμνάκη, ως μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων μας, διακρίθηκε για την επιμέλεια και τη σοβαρότητά της. Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020, είχαμε τη χαρά να την υποδεχθούμε δικτυακά και να συνομιλήσει με τους μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας για το διήγημά της, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγους μήνες.

Το διήγημα είχε διακριθεί στον διαγωνισμό πεζογραφήματος «Νίκος Κάσδαγλης» για νέους συγγραφείς στα Δωδεκάνησα, που είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα Οκτωβρίου του 2011 έως τον Απρίλιο του 2012.

Το βιβλίο «Καλημέρα, κύριε ποδηλάτη» είναι ένα μικρό ταξίδι. Ένα ταξίδι στη ζωή και όλους τους σημαντικούς σταθμούς της, όπως η αγάπη, η φιλία, ο θάνατος. Πρωταγωνιστής του διηγήματος είναι ένα μικρό σπουργίτι, γεμάτο φόβους, ενδοιασμούς αλλά και όνειρα. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση ενός αηδονιού, το σπουργίτι παίρνει το θάρρος να πραγματοποιήσει το ταξίδι αυτό, να σταθεί στις δυνάμεις του και να αλλάξει τη ζωή του ολοκληρωτικά.

Πηγή έμπνευσης για τη συγγραφή του έργου αυτού αποτέλεσε η πληθώρα συναισθημάτων που βίωσε η συγγραφέας κατά την περίοδο προετοιμασίας της για σπουδές στο εξωτερικό και ανέφερε ότι ο τρόπος γραφής της επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τον συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

Η συγγραφέας επεσήμανε ότι «ο ποδηλάτης» δεν ανήκει μόνο στην παιδική λογοτεχνία, αλλά στην ουσία του πρόκειται για ένα βιβλίο που ενδείκνυται και για μικρούς αλλά και για μεγάλους αναγνώστες, δίνοντας ως παράδειγμα την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελευθερία Κουμνάκη για τη δυνατότητα που έδωσε στους μαθητές μας να σκεφτούν πώς να θέτουν στόχους και να μην τα παρατάνε εύκολα. Σημασία δεν έχει τόσο το ταλέντο, όσο η σκληρή δουλειά και η διαρκής προσπάθεια.

Φωτογραφίες