Η κατάσταση που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της πανδημίας, έχει δυστυχώς φέρει τα πάνω-κάτω σε όλους τους τομείς της ζωής και της καθημερινότητάς μας.

 

Πέρα από τα προφανή που έχουν να κάνουν με την οικονομία και το βιοποριστικό κομμάτι όλων μας, η Ρόδος έχει στερηθεί τις καλοκαιρινές παραστάσεις και μουσικές σκηνές σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των μέτρων αλλά και του φόβου μην κολλήσουμε κορωνοϊό.  

Μια… παράπλευρη απώλεια λοιπόν ήταν φέτος η τελετή λήξης των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία εξαιτίας της κατάστασης δεν πραγματοποιήθηκε.

Αποτέλεσε όμως τροφή για σκέψη, αφού θυμηθήκαμε όλες τις προηγούμενες τελετές λήξης, με παραστάσεις και αφιερώματα που θα ζήλευαν και οι αθηναϊκές σκηνές. Μίμης Πλέσσας, Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Κυπουργός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,  Νίκος Πορτοκάλογλου, Τίνα Σακελλάριου, Παναγιώτης Μάργαρης, Γεωργία Νταγάκη, Κώστας Τσέκκας, Vartan Abovian,  Γιώργος Κούτρος συμμετείχαν ή έδωσαν το «παρών» στις παραστάσεις αυτές. Μάλιστα, στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και αγαπημένοι Ρόδιοι καλλιτέχνες, όπως ο Αγαπητός Πάχος, η Ματίνα Μάστορα, η Μιρέλα Πάχου, ο Νίκος και ο Παναγιώτης Γεωργιάδης προσφέροντας όλοι μια μοναδική βραδιά, την καθεμία από αυτές τις δεκαέξι χρονιές. Όλοι μας τις αναπολούμε, και όχι μόνο αυτές, και είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα ξαναζήσουμε όμορφες στιγμές, μουσικά αφιερώματα και παραστάσεις, που τόσο έχουμε ανάγκη σε αυτό το νησί για να «ταξιδεύει» το μυαλό μας.

Λ.Τ.

Πηγή: https://www.rodiaki.gr/article/441306/parapleyrh-apwleia-h-teleth-lhxhs-twn-ekpaideythriwn-rodiwn-paideia