Η εβδομάδα «Ιππότες & Δράκοι» έκρυβε ένα ταξίδι στον χρόνο για όλες τις ομάδες του Summer School των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Επιμέλεια: Λάμπρος Κολοβός, Νηπιαγωγός

«Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, στο ψηλότερο σημείο του Κάστρου και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως μνημείο της περιόδου των Ιπποτών. Το Κάστρο των Ιπποτών αποτελεί κτίσμα του 14ου αιώνα που κατασκευάστηκε από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Σύμφωνα με νεότερες έρευνες, στη θέση του βρισκόταν ο Ιερός Ναός του Ήλιου και σε αυτή τη θέση πιθανόν να είχε στηθεί ο περίφημος Κολοσσός της Ρόδου, σε αντίθεση με την προγενέστερη πεποίθηση ότι βρισκόταν στην περιοχή Μανδράκι.»

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του Παλατιού και μεταφέρθηκαν για λίγο σε μια άλλη εποχή! Εκεί, θαύμασαν και παρατήρησαν την αρχιτεκτονική του κτίσματος, τα δωμάτια με τους ζωγραφιστούς τοίχους, τα σκαλιστά έπιπλα και τα χρυσά αντικείμενα της βασίλισσας. Εντύπωση τούς έκαναν τα ψηφιδωτά πατώματα, κυρίως αυτό με τις εννέα μούσες και τα οικόσημα στους τοίχους του παλατιού.

Φωτογραφίες