Η ομάδα των «Δελφινιών» του Summer School των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά μια «Περιπέτεια στο Μουσείο», ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Επιμέλεια: Θεοδώρα Κυπριώτη, Εκπαιδευτικός

 

Στόχος του προγράμματος ήταν ο επαναπροσδιορισμός του μουσειακού χώρου, ως τόπου αναψυχής και ελεύθερης έκφρασης. Η ομάδα των «Δελφινιών» ακολούθησε τη διαδρομή «Μυθικά πλάσματα – ζώα», η οποία περιελάμβανε τρεις σταθμούς. Τα παιδιά εξερεύνησαν τους όμορφους χώρους του μουσείου, ανακάλυψαν μυθικά πλάσματα, μέσα από γρίφους, αινίγματα και παζλ και αναγνώρισαν διάφορα είδη αγγείων, καθώς και τις αναπαραστάσεις τους. Οι δράσεις έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να επικεντρωθούν και να παρατηρήσουν συγκεκριμένα εκθέματα, καθώς επίσης να φανταστούν και να συνεργαστούν με την ομάδα τους.

Η διαδρομή που ακολούθησε η ομάδα των «Δελφινιών» δελφινιών αποτέλεσε ένα ξεχωριστό ταξίδι ανακάλυψης που βοήθησε τα παιδιά να δουν το μουσείο με «άλλα μάτια» και να διασκεδάσουν κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτό.

Φωτογραφίες