Το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και αποτελεί μια γιορτή για το βιβλίο, η οποία συγκεντρώνει πλήθος μικρών και μεγάλων αναγνωστών. Το «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» βραβεύθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για τη συμβολή του στην εκπαίδευση των παιδιών, καθώς επίσης και για την πρωτοτυπία του. Εδώ και πολλά, πλέον, χρόνια αποτελεί έναν θεσμό για το νησί μας.

Στις 2 Απριλίου το «διασχίσαμε» ψηφιακά γιορτάζοντας την «Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου».

Ο εκπληκτικός κόσμος της παιδικής λογοτεχνίας ξεδιπλώθηκε στο ψηφιακό «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας 2020». Οι ψηφιακοί σταθμοί συνδύασαν τη γνώση με την ψυχαγωγία, ενώ αγαπημένοι ήρωες και συγγραφείς ξεπήδησαν σε κάθε γωνιά του «Μονοπατιού» μέσω διασκεδαστικών ερωτήσεων.

Παράλληλα, την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, όλες οι τάξεις του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μέσω της σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας, ένα μάθημα Λογοτεχνίας αφιερωμένο στη μεγάλη γιορτή για το βιβλίο. Οι μαθήτριες και οι μαθητές απόλαυσαν τον εκπληκτικό κόσμο της παιδικής Λογοτεχνίας με πρωτότυπες ψηφιακές δραστηριότητες.