Προσκεκλημένη των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ήταν την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου η κ. Έλενα Γιαννίκη, η οποία παρέθεσε ομιλία στους μαθητές της Β’ Λυκείου, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Επιμέλεια: Ελένη Γιακουμάκη, Θεολόγος

 

Η κ. Έλενα Γιαννίκη είναι Δικηγόρος, συνεργάτιδα σε θέματα Ασύλου της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και επιστημονική συνεργάτιδα της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κ. Γιαννίκη ενημέρωσε στους μαθητές μας για τις προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία και τη βελτίωση των προοπτικών εκπαίδευσης προσφύγων και αιτούντων άσυλο κατά το χρόνο παραμονής τους στα Δωδεκάνησα. Επίσης, τόνισε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μια αόριστη έννοια αλλά, όταν υφίσταται, δημιουργεί εμπράκτως μια κοινωνία πιο εύρωστη σε κάθε τομέα και, τιμώντας αυτούς τις χιλιάδες ήρωες με τις ιστορίες τους, μαθαίνουμε όλοι να ζούμε καλύτερα. 

Οι μαθητές μας, όντας ευαισθητοποιημένοι για το ζήτημα, έθεσαν τα ερωτήματά τους με διάθεση ενεργούς συμμετοχής και έμπρακτης συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Γιαννίκη Έλενα για την ομιλία που μας παρέθεσε.

Φωτογραφίες