Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ. στις 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ένα πρόγραμμα μουσικής συνεκπαίδευσης ανάμεσα σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και σε μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, σε μια προσπάθεια να προαχθεί το δικαίωμα της ισότητας στην εκπαίδευση των μαθητών.

Επιμέλεια: Μάριος Χατζημιχάλης, Καθηγητής Πληροφορικής 

 

Οι κ.κ. Χρύσα Ζαχαριάδου, Λεμονιά Σκουλαριώτου, Νεκτάριος Χατζηαντώνης, Ιωάννα Γιανγκίδου, Νατάσα Κοσμά, Φωτεινή Βέλλιου, Χρυσαυγή Καρτερολιώτη, εκπαιδευτικοί του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) Ρόδου συνόδευσαν τους μαθητές τους, οι οποίοι συνάντησαν μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας. Η συγκεκριμένη δράση συντονίστηκε από τον κ. Μάριο Χατζημιχάλη, καθηγητή Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων, και την κ. Χρύσα Ζαχαριάδου, εκπαιδευτικό του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, σε μια προσπάθεια να προαχθεί το δικαίωμα της ισότητας στην εκπαίδευση των μαθητών.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κοινό πρόγραμμα συνεκπαίδευσης ανάμεσα σε μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ρόδου και σε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας. Φέτος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μουσικές βιωματικές δραστηριότητες υπό την επίβλεψη της κ. Ζαχαριάδου, οι οποίες είχαν ως στόχο την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη των ομάδων, τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την καλλιέργεια της ακουστικής ικανότητας, τη συγκέντρωση προσοχής και φυσικά την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων. Εκτός από τις μουσικές βιωματικές δραστηριότητες πραγματοποιήθηκε και κοινή δράση εικαστικών, υπό την επίβλεψη του κ. Αντώνη Τσιάλτα, εκπαιδευτικού εικαστικών των Εκπαιδευτηρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της κοινής διδακτικής δράσης, αναδείχθηκε η ανάγκη για ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση αλλά και οι καλές πρακτικές που μπορούν να συμβάλλουν σε μια ενταξιακή εκπαίδευση.

Φωτογραφίες