Εκτός από το βραβείο που έλαβε πέρυσι από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, η συσκευή – αλκοτέστ του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία εν όψει του επικείμενου νόμου που αναμένεται να ψηφισθεί και προβλέπει την εγκατάσταση συσκευής αλκοτέστ σε κάθε αυτοκίνητο.

Επιμέλεια: Σταυρούλα Αρνιθενού, Μαθηματικός

 

Πριν από έναν χρόνο, ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας σε συνεργασία με τον Όμιλο Αυτοματισμού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κατασκεύασε μια συσκευή – αλκοτέστ που συνδέεται με τη μίζα του αυτοκινήτου και σε περίπτωση που ο οδηγός έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο που ορίζει ο νόμος, η μηχανή του αυτοκινήτου δεν ανάβει. Εκτός από το βραβείο που έλαβε πέρυσι από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων, το προϊόν αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία εν όψει του επικείμενου νόμου που αναμένεται να ψηφισθεί και προβλέπει την εγκατάσταση συσκευής αλκοτέστ σε κάθε αυτοκίνητο.

Το μέτρο θα ισχύσει για τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα πωλούνται από το 2022. Για τις σειρές μοντέλων που ήδη υπάρχουν στην αγορά, ο συγκεκριμένος εξοπλισμός θα είναι υποχρεωτικός από το 2024 και μετά.

Breath Drive”, όπως ονομάστηκε η συσκευή του Ομίλου, λοιπόν, και οδηγείτε με ασφάλεια στους δρόμους!