Δύο μαθήτριες του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», η Κατερίνα Αλατσά (του τμήματος Ε΄2) και η Άρτεμις Κυριακούλη (του τμήματος Δ΄2), διακρίθηκαν στον 5o Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους», που διοργανώθηκε από το «Ίδρυμα Μαριάννα Βαρδινογιάννη», σε συνεργασία με την «Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας». Τις μαθήτριες τις συνόδευσε η εκπαιδευτικός τους, Βασιλείου Ελευθερία.

 

Η βράβευση έγινε την Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020, στο Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza. Διοργανώτρια της τελετής αυτής ήταν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Στη βράβευση παρευρίσκονταν και τα μέλη της κριτικής επιτροπή του διαγωνισμού, τα οποία έδωσαν τα βραβεία και τους τιμητικούς επαίνους στις μαθήτριες και στους μαθητές που διακρίθηκαν από όλη την Ελλάδα. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ήταν ο Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη», Τάκης Μαυρωτάς, η Ζωγράφος, Shanna Ingram–Papademos, η Ιστορικός Τέχνης – Τεχνοκριτικός, Δρ. Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν και η Υπεύθυνη της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας, Κατερίνα Λέγγου. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι συμμετοχές ήταν περίπου 860 και από αυτές διακρίθηκαν οι 30. Δύο από αυτές ήταν από τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» συγχαίρει θερμά τα δύο παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους και εύχεται κάθε επιτυχία στους νέους στόχους τους.

Φωτογραφίες